Sastojci:
- 1 manja tikvica
- 1 veća mrkva
- 1 veća paprika
- 4 čena bijelog luka
- veza peršunovog lista
- 2 jaja
- 2 pune kašike prezli
- 2 kašike brašna
- soli, ulje
Priprema:
Tikvicu oljuštiti i narendati kao za jabuke. Mrkvu narendati na sitni dio za koricu limuna. Papriku isjeći na sitne kockice. Sve posoliti, izmiješati i os-taviti 10 minuta. Sok dobro ocijediti rukama. U ocijeđeni dio dodati gnječen bijeli luk, jaja, brašno, prezle i peršunov list. Sve izjednačiti. U pleh staviti pek-papir i premazati ga uljem. Praviti pljeskavice i redati u pleh. Peći na 190 stepeni 40 minuta da li-jepo porumene. Na pola pečenja pljeskavice pre-mažite uljem i vratite u rernu.
Nezavisne