28. Augusta 2022.

“Pljačkali bogate kuće” Komšije o mladalačkim greškama rokera

Big Portal

U blizini centra Čačka nalazi se zgrada “Borbe”, u kojoj je dugi niz godina živeo Bora sa svojom porodicom. Odmah prekoputa te zgrade, danas postoji jedna pekara, iznad koje se nalazi jedan stančić. Upravo u njemu bio je prvi muzički studio legendarnog Bore Čorbe.

Foto: P. Milošević

– Ja sam starija od njega, kada je on bio klinac, bila sam devojčurak. Bio je veoma harizmatičan, voleo je muziku. U to vreme su se devojke zaljubljivale u momke koji znaju da sviraju i pevaju, a Bora je imao dar i za jedno i za drugo, a uz to, bio je veoma šarmantan. Bio je u velikoj prednosti u odnosu na svoje društvo, što se tiče devojaka. Pričalo se da je svakoj koja mu se svidela pisao pesmu – priča Borina nekadašnja komšinica Jelena, kojoj je Đorđević ostao samo u lepom sećanju:

– Svi znaju šta je razlog zbog čega je on napustio Čačak. Bora je na početku karijere menjao bendove u kojima je svirao. Poslednje tri godine njegove muzičke karijere u Čačku svirao je u grupi Poslednji ostatak romantičnog sveta – PORS, u kojoj je i pevao s Radomirom Mihajlovićem Točkom, danas frontmenom grupe Smak. NJihova muzička grupa finansirala se tako što su tri godine pljačkali bogate kuće i tim novcem kupovali su instrumente i opremu – ispričala je Jelena.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

Javnosti je poznata informacija da je Bora Đorđević proveo sedam dana u istražnom zatvoru, nakon čega su ga roditelji 1970. ispisali iz škole i preselili ga u Beograd kako bi ga sklonili od lošeg društva.

Izvor: Novosti

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare