13. Oktobra 2021.

Pljačka u Italiji po scenariju iz serije “Lupin”

Big Portal

U kožnoj jakni, sličnoj onoj koju je nosio protagonista “Netfliskove” serije, neimenovani 21-godišnjak rekao je da je čekao da se oglase crkvena zvona kako bi prigušio zvuk udarca u staklena vrata oratorija u subotu uveče, prenosi Gardijan.

Policiji je rekao da je pomno proučavao uglađene tehnike Asane Diopa, koji tumači lik lopova Lupina, prije nego što je pokušao pljačku. Ali, stvari nisu tekle baš po planu.

Nakon što je ušao u crkvu u Monci ukrao je 21 evro iz blagajne. Otišao je i sa flašom gaziranog soka od narandže.

Ali, povrede nastale tako što je rukom razbio staklena vrata bile su prevelike i ubrzo po povratku kući pozvao je pomoć.

Prema izvještajima iz italijanske štampe, čovjek je u početku smislio priču o tome da su ga napale i opljačkale tri osobe i da su otuda i povrede. Ali, onda se rasplakao pred policijom, priznao krivicu i objasnio da ga je inspirisao niko drugi do junak iz “Netfliksove” serije.

Pljačka u Italiji po scenariju iz serije "Lupin"

Lopovi u Italiji često primjenjuju smjele taktike. Tako su “lopovi akrobate”, četvoročlana banda uhapšena u januaru u Milanu nakon što su navodno nadzirali kretanje gradskih slavnih i uticajnih ljudi na Instagramu locirali zgrade u kojima žive i opljačkali njihove domove.

Prije hapšenja, banda je uspjela da ukrade robu vrijednu hiljade evra, uključujući nakit, dizajnerske torbe i satove marke “Roleks”.

Lupin je zasnovan na francuskom izmišljenom liku Arsen Lupin. Diopa glumi Omar Si.

(B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare