Ples po snjegu Lamborghinija LM002 - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Ples po snjegu Lamborghinija LM002

Lamborghini, V12 i led se čine kao ne baš sjajna kombinacija, ali ovoga puta to nije slučaj, naprotiv.

V12 motori su vrsta u izumiranju, tako da je ovaj video klip s raritetom kakav je Lamborghini LM002 prava poslastica i za oči i za uši.

Sve se dešava oko Gštada u švajcarskim Alpima, gde je obilje snega i gde vas Range Roveri ne mogu dovesti do svake destinacije do koje želite da dođete; bar nas na takav zaključak navode prvi minuti ovog kratkog filma, koji se završava s brkatim avanturistom koji se vraća u Gštad poražen, sve dok recepcioner ne pozove jednog specijalnog gosta „s idejom“.

Idemo do sledećeg jutra, koje bi moglo da bude negde u 1989., sudeći po „autfitu“, dok se naš junak penje za volan SUV-a s nešto više „karaktera“. Da podsetimo, Lamborghini je prodavao LM002 pogonjen Countachovim motorom od 1986. do 1993., proizvevši usput samo 328 primeraka. S tri tone, nije nimalo lagan, a što se tiče aerodinamičkih osobina i vizuelnog nastupa, više je nalik odlomljenoj steni nego jednom V12 automobilu. U vreme kada su američki kamioneti jedva dobacivali do 200 ks, ovaj Lambo je isporučivao čitavih 450 konja, i uz to veoma sposoban za terensku vožnju.

To možemo uvideti i iz priloženog videa, mada automobil nije opremljen idealnim gumama za dotične uslove. Naravno, školska vožnja po snegu nije ni blizu zabavna kao proklizavanje po istom, tako da se LM002 bacio u osvajanje skijaške staze.

Ovaj kultni SUV sada vredi preko 500.000 dolara, ukoliko se uopšte nađe u prodaji.

Vrele Gume

Danas objavljeno

Vozač Golfa stao na crtu BMW-u, pa se greškom zakucao u vozilo iza

Zeljka

Land Rover Discovery Metropolitan Edition

Zeljka

Da li ste znali da ne smijete da parkirate ispred svoje garaže?

Zeljka

Ostavite komentar