16. Marta 2021.

Plenković: Veća korist nego šteta od vakcine Astra Zeneka

Big Portal

Plenković je rekao da su jutros održane konsultacije sa predstavnicima Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode i da niko nema dokaze na osnovu kojih bi u Hrvatskoj trebalo obustaviti vakcinaciju Astra Zenekom.

On je dodao da druge zemlje obustavljaju upotrebu ove vakcine jer imaju drugi broj slučajeva, što nije u pitanju i sa Hrvatskom.

Plenković je rekao nakon današnjeg onlajn sastanka sa premijerima Austrije, Bugarske, Slovenije, Češke i Letonije u vezi sa problemima sa vakcinom Astra Zeneka, da je dogovoreno da zajednički apeluju na stvaranje korektivnog mehanizma zbog kašnjenja vakcina u EU.

  • Naručili smo dodatne vakcine od Fajzera. Ima ćemo i nove sastanke u iduća 24 časa – rekao je Plenković.

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš oštro je danas kritikovao Koprivničko-križevačku županiju koja je danas odgodila vakcinaciju Astra Zenekom.

U pismu svim hrvatskim županijama, Beroš i je podsjetio na važne zakonske odredbe i na znatne probleme u provođenju vakcinacije na nivou cijele zemlje koji bi proizašli iz takvih lokalnih odluka.

Poručio im je kako su preporuke o vakcinaciji obvezujuće za sve zdravstvene ustanove koje sprovode imunizaciju u Hrvatskoj, te da ih daje Hrvatski zavod za javno zdravstvo na osnovu preporuke referentnog centra za epidemiologiju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare