Plenković smijenio ministra Milana Kujundžića - BIGportal.ba
Region Vijesti

Plenković smijenio ministra Milana Kujundžića

Hrvatski premijer Andrej Plenković razriješio je ministra zdravstva Milana Kujundžića dužnosti, potvrđeno je iz hrvatske Vlade.

Kujundžić je stavio u ponedjeljak premijeru svoj mandat na raspolaganje zbog afere s imovinskom karticom i neprijavljenom imovinom. Rekao je tom prilikom da od Plenkovića očekuje da odluku donese na temelju činjenica, a ne, kako je rekao, na temelju medijskog linča, kako je prenijela agencija Hina.

Na konferenciji za novinare ispričao se na pogrešno ispunjenoj kartici, ali i ustvrdio da ništa od njegove imovine nije sakriveno, dodajući da je riječ o “nomotehničkim greškama”.

Istaknuo je da je riječ o orkestriranim napadima pojedinačnih interesnih grupa na njega, prenosi agencija.

Problem neprijavljene imovine

Afera s nekretninama koje se vežu uz hrvatskog ministra zdravstva pokrenuta je nakon otkrića njegove nepravilno popunjene imovinske kartice i neprijavljene imovine.

Nakon subotnjeg sastanka u Vladi, Kujundžić je u ponedjeljak ujutro došao na sastanak s Plenkovićem, nakon kojeg je najavio konferenciju za novinare.

Iz Vlade je saopšteno kako u odlukama koje slijede treba pokazati odgovornost i voditi računa o stabilnosti Vlade i HDZ-a.

Kujundžić je ranije izjavio kako mu ne pada na pamet dati ostavku te da će mandat odraditi do kraja.

(Agencije)

Danas objavljeno

Penzije u Srpskoj veće za četiri odsto

M.

Krim tehničari oslobođeni optužbi u predmetu “Dragičević”

M.

Stranci traže analizu teksta izmjene Izbornog zakona

M.

Ostavite komentar