Plenković smijenio ministra Milana Kujundžića - BIGportal.ba
Region Vijesti

Plenković smijenio ministra Milana Kujundžića

Hrvatski premijer Andrej Plenković razriješio je ministra zdravstva Milana Kujundžića dužnosti, potvrđeno je iz hrvatske Vlade.

Kujundžić je stavio u ponedjeljak premijeru svoj mandat na raspolaganje zbog afere s imovinskom karticom i neprijavljenom imovinom. Rekao je tom prilikom da od Plenkovića očekuje da odluku donese na temelju činjenica, a ne, kako je rekao, na temelju medijskog linča, kako je prenijela agencija Hina.

Na konferenciji za novinare ispričao se na pogrešno ispunjenoj kartici, ali i ustvrdio da ništa od njegove imovine nije sakriveno, dodajući da je riječ o “nomotehničkim greškama”.

Istaknuo je da je riječ o orkestriranim napadima pojedinačnih interesnih grupa na njega, prenosi agencija.

Problem neprijavljene imovine

Afera s nekretninama koje se vežu uz hrvatskog ministra zdravstva pokrenuta je nakon otkrića njegove nepravilno popunjene imovinske kartice i neprijavljene imovine.

Nakon subotnjeg sastanka u Vladi, Kujundžić je u ponedjeljak ujutro došao na sastanak s Plenkovićem, nakon kojeg je najavio konferenciju za novinare.

Iz Vlade je saopšteno kako u odlukama koje slijede treba pokazati odgovornost i voditi računa o stabilnosti Vlade i HDZ-a.

Kujundžić je ranije izjavio kako mu ne pada na pamet dati ostavku te da će mandat odraditi do kraja.

(Agencije)

Danas objavljeno

Došao trenutak da se na sto stave sve prevare i iznevjerena očekivanja

M.

Milion vakcinisanih za dan: Kako? “Ukoliko nemate potvrdu – blokiraćemo vam mobilne telefone”

M.

Vatrogasci se bore sa požarom kod Trogira: “Branit ćemo kuću po kuću cijelu noć”

M.

Ostavite komentar