Plenković: Na letelici bila bomba, nedostaje niz važnih informacija - BIGportal.ba
Region Vijesti

Plenković: Na letelici bila bomba, nedostaje niz važnih informacija

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je da je na bespilotnoj letelici koja je pala u Zagrebu bio eksploziv, neka vrsta bombe.

Andrej Plenković je, nakon sednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, rekao da daljom istragom treba utvrditi ko je i na koji način lansirao projektil prema Hrvatskoj, da li je reč o grešci, sabotaži ili nameri.

“Danas smo održali sastanak sa svim nadležnim tijelima koja zajednički provode izvide i istragu o tome što se dogodilo. Dobili smo prve inicijalne informacije o kakvoj se vrsti vojnog drona radi. Kako bismo informirali javnost, želim reći da je točno ovo što je kazao ministar Banožić, na toj letjelici je bio eksploziv, neka vrsta bombe. Otkrit će se točno koja”, rekao je Plenković.

Kaže da nedostaje ceo niz važnih informacija o padu bespilotne letelice u Zagrebu.

“Ne zna se još tko je, zašto i kako poslao bombu. Daljnjom istragom želi se utvrditi tko je i na koji način lansirao projektil prema Hrvatskoj”, rekao je Plenković.

Dodao je da odgovore na pitanja o letelici država traži zajedno s partnerima i saveznicima, s drugim zemljama preko čije teritorije je ova letelica prošla.

“Francuzi su iskazali spremnost da nam pomognu. Ja ću sutra posjetiti taj francuski nosač aviona koji je u Jadranu, kod Dubrovnika. Razgovaramo i sa SAD da vidimo kako nam oni mogu pomoći”, rekao je Plenković.

Dodao je da će i Ministarstvo odbrane dati svoj plan kako ojačati odbranu.

Danas objavljeno

Ucjenjivali Banjalučanku tri godine: Tražili novac da ne objave njene kompromitujuće fotografije

M.

Luka Lovre osuđen na 5 godina robije

M.

Uragan Jan pogodio Kubu

M.

Ostavite komentar