Plenković: Ako dvije nedelje bude ovako moguće popuštanje - BIGportal.ba
Region Vijesti

Plenković: Ako dvije nedelje bude ovako moguće popuštanje

Premijer Andrej Plenković nije danas želio da govori o eventualnom popuštanju epidemioloških mjera, jer su, kaže, one uvedene da bi spasle živote i zaštitile zdravlje građana, ai liberalnije su u odnosu na neke druge zemlje Evropske unije.

O protestu protiv zatvaranja kafića i ugostiteljskih objekata, koji je za sutra u Zagrebu najavilo udruženje Glas preduzetnika, Plenković je rekao da oni mogu da protestuju, da to nije sporno, ali samo uz poštovanje zaštitnih mjera protiv korona virusa.

“Mi se, kao i sve druge vlade, borimo za zdravlje, privredu, finansije, za naš način života. Vlade to rade na nekoliko načina, preduzimaju mjere da se spriječi zaraza”, rekao je Plenković.

Podsjetio je da je dodatnim mjerama prije Božića postignuto ono što se željelo, a to je smanjenje intenziteta zaraze.

Poslije sastanka sa predstavnicima parlamentarne većine, Plenković je novinarima rekao da se u Evropi, s obzirom na nove sojeve virusa, većina zemalja odlučila za nove restrikcije.

Sigurno je, istakao je, da epidemiološke mjere neće biti duže na snazi nego što je to potrebno.

“Moramo biti oprezni, sve može brzo da se promjeni. Ako za dvije sedmice bude ovako malo zaraženih kao juče, o popuštanju mjera se može razgovarati”, rekao je premijer, prenijeli su hrvatski mediji.

Danas objavljeno

Penzije u Srpskoj veće za četiri odsto

M.

Krim tehničari oslobođeni optužbi u predmetu “Dragičević”

M.

Stranci traže analizu teksta izmjene Izbornog zakona

M.

Ostavite komentar