Sastojci:
300 g mljevenog keksa
400 g šećera u prahu
200 g maslaca
300 g kikiriki putera
Glazura:
150 g kikiriki putera
200 g mliječne čokolade
50 g sjeckanog kikirikija
Priprema:
U posudu sipati mljevenu plazmu i šećer u prahu, te promiješati špatulom smje-su.
Dodati kikiriki puter i rukom smjesu sjediniti. Na kraju dodati otopljeni ma-slac i nastaviti sa miješanjem. Kada se smjesa lijepo sjedinila prebaciti je u pleh obložen pek-papirom. Pleh ostaviti petnaestak minuta da se ohladi u za-mrzivaču.
U međuvremenu pripremiti glazuru. U otopljenu čokololadu dodati kikiriki pu-ter i lagano špatulom miješati dok se smjesa ne sjedini. Glazuru preliti preko ohlađenog kolača i posuti sjeckanim ki-kirikijem. Ostaviti da se kolač dobro ohladi.
Nezavisne.