PlayStation naredne generacije bi mogao biti osam puta brži nego PS4 Pro - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

PlayStation naredne generacije bi mogao biti osam puta brži nego PS4 Pro

Sony i Microsoft su u prošlosti bili uporni u izjavama da u planu još uvek nemaju konzole naredne generacije. Međutim, prošlog meseca su se pojavili detalji o uređaju za koji se očekuje da će biti PlayStation 5, a omogućio nam ih je AMD. Od tada, internet je preplavljen različitim glasinama i informacijama o konzoli koja bi se mogla pojaviti za oko godinu dana.

Sada su se pojavile nove informacije, a stižu od strane Kazuo Hiraija, CEO-a kompanije Sony. Tokom nedavne prezentacije, jedan od najzanimljivijih delova je video koji prikazuje PlayStation naredne generacije kako renderuje scene u poređenju sa PS4 Pro. Neimenovanoj konzoli je za renderovanje bilo potrebno manje od sekunde, dok je PS4 Pro scenu renderovao za više od osam sekundi.

Takođe, Hirai je citiran da je tokom prezentacije istakao kako će naredni PlayStation nuditi gejming iskustvo “u bilo koje vreme, bilo gde i bez gubljenja konekcije”. Za sada nije poznato na šta se ovo odnosi, ali je moguće da će biti manje laga i seckanja zbog streaminga sa diska na memoriju. Da li će Sony biti u stanju da ostvari ovo, ostaje da se vidi.

Izvor: SlashGear

Danas objavljeno

EK nudi EK-Quantum Vector RTX 3080/3090 Lignum Edition vodene blokove

Zeljka

iOS dobija globalnu Picture-in-Picture podršku za YouTube

Zeljka

Samsung proizvodi savitiljive ekrane za Google

Zeljka

Ostavite komentar