Playstation CEO želi da PS4 korisnici brzo pređu na PS5 - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Playstation CEO želi da PS4 korisnici brzo pređu na PS5

PlayStation CEO Jim Ryan želi da PlayStation 4 korisnici što prije pređu na Playstation 5, što daje neke ideje o tome šta oni mogu očekivati od ove next-gen konzole.

Sony je potvrdio da će se Playstation 5 pojaviti tokom božićne sezone 2020. što znači još oko godinu dana čekanja za sve Playstation fanove. Kada se čekanje završi, Ryan se nada da će prelazak na novu konzolu biti brz.

“Kako se približavamo novoj generaciji u 2020. jedan od naših glavnih zadataka je prebacivanje zajednice sa Playstation 4 na Playstation 5 i to u obimu i brzinom kakve nismo videli do sada.” rekao je Ryan za sajt Games Industry.


Puno je otvorenih pitanja oko nove konzole, uključujući i to da li će biti vredna kupovine na dan izlaska. Sony očigledno želi da Playstation 4 korisnici ovu odluku donesu što pre.

Ryanov komentar sugeriše da Sony planira gigantsku kampanju pri izlasku nove konzole kako bi se postigli “obim i brzina” pri upgrade-u PS4 korisnika. Jedan od najbitnijih faktora je svakako cena, pa Ryan možda upravo sugeriše da će ona u slučaju PlayStation 5 biti povoljnija nego što se očekuje.

Još jedan bitan faktor bi bila i atraktivna kolekcija igara koje će biti dostupne pri izlasku konzole. Ovo je vrlo verovatno, obzirom da je Ryan izjavio da se developeri i izdavači “silno zabavljaju” sa svojim development kit konzolama svemirskog izgleda.

Posebno me čini optimističnim ono što čujemo od developera i izdavača, da je lakoća kojom uspevaju da poteraju svoj kod na Playstation 5 daleko od onog što je bilo moguće na bilo kojoj Playstation platformi.

Ryan je dodao da Sony planira globalnu kampanju na dan izlaska, što bi značilo da će konzola brže biti u rukama većeg broja korisnika.

Još uvek je puno nepotvrđenih detalja oko Playstation 5, poput npr. kako će raditi kompatibilnost sa igrama sa prethodnih modela, kao i glasina da će se taj deo pojaviti kada i Playstation 5 Pro.
Jedno je sigurno –  Sony želi da korisnici već sada počnu da štede za novu konzolu.

Izvor: DigitalTrends/Benchmark

Danas objavljeno

Gigabyte je prikazao Project Cielo – sopstveni modularni PC desktop sistem

Vanja A

Honor Play5 Youth Edition stiže do kraja oktobra

Vanja A

Raspberry Pi prvi put poskupio – razlog je globalna nestašica zaliha

Vanja A

Ostavite komentar