PlayStation bi mogao dobiti sopstvenog digitalnog asistenta - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

PlayStation bi mogao dobiti sopstvenog digitalnog asistenta

Pojavljuje se sve više gedžeta i uređaja koji u sebi imaju ugrađenog digitalnog asistenta u nekom obliku. Čak i naši pametni TV uređaji i kućni aparati stižu sa ovom vrstom podrške, tako da ne predstavlja iznenađenje informacija da Sony razmatra mogućnost da sopstvenog digitalnog asistenta implementira u PlayStation konzolu.

Ovo nagoveštava nedavno otkriveni patent, u kojem se pomenuti digitalni asistent naziva “PlayStation Assist”. S obzirom na to da je namenjen gejming konzoli, neće biti u pitanju asistent koji je sličan normalnim digitalnim modelima koji vas obaveštavaju o vremenu i podešavaju podsetnike.

Umesto toga, Sonijevo rešenje će gejmerima pomagati tokom igranja igara. U opisu za prijavu patenta stoji sledeće objašnjenje: “Na primer, kada se igrač zaglavi/zastane u delu gejming aplikacije, može zahtevati pomoć od back-end servera za asistencije. Zahtev može biti u bilo kom formatu, kombinaciji formata, uključujući zvuk, tekst, video i drugo. Server za asistencije u igrama je konfigurisan da odgovori na upit zasnovano na aktuelnom sadržaju igre iz kojeg je zahtev za pomoć stigao”.

Naravno, ovo rešenje je još uvek u obliku patenta i ne potoje garancije da će biti implementirano u stvarnosti. Ukoliko se to desi, PlayStation konzoli bi ovo moglo omogućiti da se značajnije diferencira od konkurencije.

Izvor: Ubergizmo

Danas objavljeno

Redmi Smart TV X 2022 će imati 120Hz osvježavanje

Vanja A

Marvel’s Guardians of the Galaxy zahtijeva 150GB slobodnog prostora

Vanja A

Kompanija Nothing će predstaviti pametni telefon 2022. godine

Zeljka

Ostavite komentar