PlayStation 5 Pro će se pojaviti zajedno sa osnovnim modelom PlayStation 5 - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

PlayStation 5 Pro će se pojaviti zajedno sa osnovnim modelom PlayStation 5

Trenutna generacija konzola prva je koja je objavila PRO modele vrhunskih konzola i kod Sonyja i Microsofta, a čini se da će to biti isto i kod sljedeće generacije konzola. Iako Sony još uvijek nije ništa službeno rekao o tome, čini se da će PlayStation 5 Pro model doista biti pušten na tržište, paralelno s osnovnim modelom PlayStationa 5.

Prema japanskom novinaru Zenji Nishikawa, Sony sljedeće godine lansira dva različita modela PlayStation 5, osnovni i Pro model. Prema ovom novinaru, Sony je priznao da radi i na jačem modelu svoje nove konzole i želi ponuditi igračima opciju jače konzole od samo početka predstavljanja nove generacije konzola.

Iako je ovo za sada samo glasina, za potvrdu moramo pričekati dok ne stigne i službena potvrda od strane Sonya, ali vrijedi napomenuti da ovaj japanski novinar ima već od prije dokazane insajderske informacije koje su se pokazale vrlo pouzdane.

Nedavno smo imali priliku saznati više o dizajnu novog PlayStation 5 zahvaljujući curenju informacija koje je pokazao dizajnerski development kit. Iako konzola tek treba biti predstavljena i službeno javnosti, neki detalji su otkriveni još početkom ove godine, što potvrđuje da će se CPU temeljiti na trećoj generaciji AMD-ove Ryzen generacije, a GPU će podržavati tkzv. ray tracing.

CPU se zasniva na trećoj generaciji AMD-ove Ryzen linije i sadrži osam jezgara nove 7-nm Zen 2 mikro-arhitekture. GPU, prilagođena varijanta Radeonove obitelji Navi, podržat će ray tracing, tehniku ​​koja dodatno modelira svjetlost radi simulacije složenih interakcija u 3D okruženju.

Ono što još za sada znamo, PS5 će sadržavati SSD diskove, omogućavat će igranje PS4 igri. a podržavat će i PlayStation VR. Međutim za sada još nema informacija što bi PlayStationa 5 Pro model trebao donjeti za razliku od standardnog modela, ali možemo pretpostaviti da bi mogle biti neke hardverske nadgradnje najpopularnije konzole, za one koji žele više hardverske snage.

Izvor: PCchip.hr

Danas objavljeno

Moderna poljoprivreda koristi dronove i 5G zarad bolje efikasnosti i manjih troškova rada

Vanja A

Boston Dynamics vas moli da ne stavljate oružje na njihove robote

Vanja A

Samsung predstavio GDDR7 memoriju skoro nestvarne brzine

Vanja A

Ostavite komentar