PlayStation 5 pobjeđuje u "ratu konzola": Brojevi ubedljivo na strani Sonija - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

PlayStation 5 pobjeđuje u “ratu konzola”: Brojevi ubedljivo na strani Sonija

Naručivanje, (tačnije preorder) nove generacije konzola počelo je krajem septembra i prošlo je prilično turbulentno za obe strane, ali su konzole jednostavno planule.

Najveće interesovanje je usmereno na Sony PlayStation 5, dok je manje zainteresovanih za kupovinu Xbox Series konzola, iako tu postoji opcija za kupovinu dosta jeftinijeg S modela.

Anketa u SAD, najvećem tržištu konzola, pokazala je da vlada ogromno interesovanje za Playstation 5, gde je više od 80% onih koji su uspeli da naruče unapred next-gen konzolu uzelo upravo “peticu”, prenosi play.co.rs.

Naravno, potrebno je uzeti u obzir da je možda Microsoft za preorder proces obezbedio dosta manje konzola nego Sony, pošto su i one planule dosta brzo. Tome u prilog govori podatak da 51% kupaca koji nisu uspeli da naruče Xbox Series konzolu i dalje planira da je kupi, ali je to i dalje slabije u odnosu na PS5.

Izgleda da cena neće biti presudna kod ove generacije konzola, i igrači ipak biraju platformu koja će ponuditi najviše video-igara na samom početku, što je ubedljivo Sony, iako će one biti nešto skuplje. Xbox na startu nema ekskluzive, a i ovako slaba ponuda je dodatno osakaćena odlaganjem Halo Infinite za narednu godinu.

B92

Danas objavljeno

Huaweijev HarmonyOS će ove godine stići na 300 miliona uređaja

Vanja A

iPhone modeli za 2022. godinu bi mogli stići bez izreza, sa Face ID senzorom ispod ekrana

Vanja A

Microsoft nagoveštava Surface Laptop 4 u novom videu

Vanja A

Ostavite komentar