PlayStation 5 konzola bi mogla izgledati ovako? - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

PlayStation 5 konzola bi mogla izgledati ovako?

Najnovije procurele informacije sugerišu potencijalni dizajn dolazeće Sony PlayStation 5 konzole, koja se očekuje naredne godine.

Sajt LetsGoDigital je otkrio patent kod brazilske INPI agencije za sertifikaciju, a u patentu je skica novog izuma koji izgleda kao gejming konzola.

Skica je delo Yusuhiro Ootorija, tehničkog direktora kompanije Sony. Ootori je bio povezivan i sa ranijim PlayStation hardverom. Isti patent je registrovan i u WIPO bazi podataka, pod kategorijom Class 14.02, koja uključuje uređaje kao što su “oprema za obradu podataka i periferije”.

Sam dizajn uređaja izgleda kao gejming PC, što je zanimljivo, s obzirom na ranije informacije o procesorskoj snazi konzole. Prisutno je enkoliko slotova za odvođenje toplote, dok za poklopac V-oblika u sredini mnogi smatraju da predstavlja znak da je u pitanju peta PlayStation konzoila u liniji. Prisutno je i nekoliko portova s prednje strane, kao i otvor za ubacivanje diskova.

Za sada, ove procurele informacije i patenti nisu potvrđeni kao zvanični, niti da se zaista radi o PlayStation 5 konzoli. Moguće je i da je u pitanju PS5 Development Kit, koji koriste programeri igara i na kojem bi prava konzola mogla biti zasnovana.

Izvor: LetsGoDigital

Danas objavljeno

FIFA 23 prodavana za 6 centi umjesto 60 dolara

Vanja A

Da li je 4K ekran zaista potreban na laptopu?

Vanja A

Sve što vam treba od pametnog telefona za 210 evra

Vanja A

Ostavite komentar