PlayStation 4 je postao druga najprodavanija konzola svih vremena - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

PlayStation 4 je postao druga najprodavanija konzola svih vremena

Sony je objavio da je između jula i septembra prodao 2,8 miliona PlayStation 4 konzola. 

S obzirom na to da je kompanija pre tri meseca dostigla prodaju od tačno 100 miliona primeraka konzole, konačna prodaja sada iznosi 102,8 miliona. To znači da je PlayStation 4 prevazišao prodaju koju je ostvario originalni PlayStation.

PlayStation je, u svoje vreme, bio ogroman uspeh za Sony. Prodat je u 102,5 miliona primeraka, što je bilo značajno više od konkurencije u to vreme, kao što su Sega Saturn i Nintendo 64. Sve do sada, originalni PlayStation je bio druga najprodavanija konzola svih vremena. Na prvom mestu se i dalje nalazi PlayStation 2, sa prodajom od ogromnih 155 miliona primeraka. Sa najnovijim rezultatom, PS4 je prevazišao i Nintendo Wii, koji je prodat u 101,6 miliona primeraka.

Sve navedeno svakako predstavlja veliko dostignuće za Sony, ali je jasno da se životni ciklus konzole polako stišava i uskoro završava. Prihodi od gejminga japanske kompanije su u padu od 17 procenata na godišnjem nivou, dok je profit u padu za 28 procenata. Ovo ne predstavlja iznenađenje, jer svi čekaju prazničnu sezonu naredne godine, kada se očekuje PlayStation 5.

Ipak, PlayStation 4 je još uvek u opticaju. Na konzolu uskoro stiže nekoliko ekskluzivnih naslova, među kojima su The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima, kao i Death Stranding koji će biti objavljen već naredne nedelje.

Izvor: The Verge

Danas objavljeno

Čuvajte se ako preuzimate MSI Afterburner, zaražen je crypto virusom

Zeljka

Na prodaju telefonski brojevi gotovo 500 miliona WhatsApp korisnika širom svijeta

Zeljka

Stižu prve informacije o PlayStation 6 konzoli

Zeljka

Ostavite komentar