Play Store i App Store su povećali prihode tokom prvog tromjesečja - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Play Store i App Store su povećali prihode tokom prvog tromjesečja

Prema najnovijem izveštaju analitičke kompanije App Annie, korisnici su trošili značajno više novca na aplikacije tokom prvog tromjesečja ove godine.

Ovo se naravno podudara sa COVID-19 pandemijom i povećanim korišćenjem mobilnih uređaja širom sveta.

Prosečno vreme provedeno u aplikacijama i igrama na Androidu poraslo je za oko 20% na globalnom nivou u poređenju sa istim periodom prošle godine. Potrošači su preuzeliu 31,5 milijardi aplikacija kombinovano tokom perioda januar-mart, na Play Store (22,5 milijardi) i App Store (9 milijardi) prodavnicama.

Ukupan novac, potrošen na obe platforme, iznosi 23,4 milijarde dolara. Od toga je 15 milijardi dolara potrošeno na iOS-u a 8,3 milijarde dolara na Androidu. Najviše su trošili korisnici iz SAD i Kine kada je u pitanju iOS platforma, dok su na Androidu najviše trošili korisnici iz Južne Koreje, Japana i SAD.

Najviše preuzimane aplikacije i za iOS i za Android, tokom prvog tromesečja, bile su TikTok, WhatsApp i Facebook, a slede ih Instagram i Facebook Messenger. Facebook, WhatsApp i Facebook Messenger vodeći su po broju mesečno aktivnih korisnika.

Izvor: Benchmark/App Annie

Danas objavljeno

PayPal bi mogao kupiti Pinterest

Vanja A

Samsung je predstavio Galaxy Z Flip3 i Watch4 Series Bespoke Edition

Vanja A

MediaTek Dimensity 2000 benčmark pokazuje prednost u odnosu na Snapdragon 888

Zeljka

Ostavite komentar