7. Februara 2020.

Plate dobre, a dobro se i jede?!

Big Portal

Sa novom godinom i novim sazivom Zastupničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH stigao je i ažurirani cjenovnik u restoranu sa sjajnom ponudom, ali i još boljim, moglo bi se reći – nevjerovatnim cijenama.

Ako u obzir uzmemo da jedan državni parlamentarac na mjesečnom nivou na svoj konto primi oko 5.000 KM, i tako pune četiri godine (ako ne i više), a da naprimjer jedan kvalitetan obrok za supom, glavnim jelom, salatom i desertom košta oko 10 KM jasno je kakav život žive oni kojima su građani dali glas na izborima, a koji veoma često iznevjere to povjerenje.

Treba istaći da je nedavno službenicima u institucijama BiH povećan topli obrok, a cijene u restoranu gdje ručaju su ostale za poželjeti.

No, vratimo se restoranu koji bi definitivno bio najposjećeniji ugostiteljski objekat u BiH kada bi mu vrata bila otvorena za sve stanovnike BiH, a ne samo za one koji sjede u udobnim parlamentarnim foteljama i njihovim sektorima.

Teleću supu parlamentarci plaćaju 1 KM, a za sendvič sa sirom izdvajaju 2 KM, dok je sa sudžukom skuplji za markicu.

Kada se govori o gotovim jelima tu je bogata gastronomska ponuda. Uštipci za 2 KM, musaka sa krompirom za 3,50 KM, bosanski lonac za 4 KM, a zatim ramstek u susamu za samo 4,50 KM. Ako ste ljubitelj pohovane piletine možete je dobiti za skromne 3,50 KM, a ako volite losos stek sa roštilja njega ćete platiti 7 KM.

Kilogram pastrmke košta 20 KM, a orade 40 KM. Za ljubitelje svinjskog mesa tu je vrat sa roštilja za 3,50 KM.

Što se tiče priloga, svi koštaju po jednu marku – restovani krompir, blitva sa krompirom i rizi bizi.

Od salata tu su miješana i kisela paprika, po jednu konvertibilnu marku. Za kraj, ko voli zasladiti, izdvojit će 1,50 KM za kolač.

Podsjetimo, sindikalna potrošačka korpa koju je Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine izračunao za mjesec januar 2020. godine iznosila je 1.965,96 KM i za 19,50 KM je skuplja od potrošačke korpe za prethodni mjesec.

(Klix)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare