“Planiramo povratak u normalnost do Božića” - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Planiramo povratak u normalnost do Božića”

Restriktivne mjere uvedene zbog korona virusa biće dodatno ublažene u Engleskoj u skladu sa planovima o “značajnom povratku u normalnost” do Božića, saopštio je britanski premijer Boris Džonson.

Džonson je u petak uveče rekao da se nada najboljem, ali se priprema za najgore, prenosi BBC.

Prema novim smjernicama, ljudi mogu da koriste javni prevoz za putovanja, dok će se savjeti za poslodavce mijenjati od 1. avgusta.

Džonson je rekao da će kompanije imati veće diskreciono pravo da vrate ljude na radna mjesta, ako se procjeni da je to bezbjedno.

– Iskreno se i jako nadam da ćemo moći da razmotrimo preostala ograničenja i omogućimo značajniji povratak u normalnost, najranije od novembra, a moguće i na vreme za Božić – rekao je Džonson na konferenciji za novinare u Dauning stritu.
On je dodao da taj plan i dalje zavisi od napretka u stavljanju korona virusa pod kontrolu i sprečavanju drugog talasa zaraze, koji bi mogao da preoptereti Nacionalnu zdravstvenu službu.

– Pobrinućemo se da dočekamo spremni zimu i pripremamo se za najgore. Ali, iako se pripremamo za najgore, čvrsto vjerujem da bi trebalo da se nadamo najboljem – poručio je Džonson, a prenosi Rojters.

U Velikoj Britaniji je od posljedica korona virusa preminulo više od 45.000 ljudi, ali ta zemlja je počela da ukida restriktivne mjere pošto broj novih slučajeva opada.

U toj zemlji je, prema podacima sajta Worldometers, 293.239 osoba zaraženo korona virusom.

Danas objavljeno

Bajden uveo prve sankcije za korupciju na zapadnom Balkanu

M.

Ako ne postoji visoki predstavnik, ne postoji ni OHR

M.

Ambasada Rusije: Nismo učestvovali na sjednici PIK-a, ne priznajemo Šmita

M.

Ostavite komentar