"Plačem u svlačionici zbog Obradovića, a onda dođe Bodiroga i kaže: 'Idemo da pričamo'" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Plačem u svlačionici zbog Obradovića, a onda dođe Bodiroga i kaže: ‘Idemo da pričamo'”

Tačno 20 godina od osvajanja Evrolige 2000. godine, o tome su se prisetila trojica tadašnjih igrača Panatinaikosa.

Fragkiskos Alvertis, Oded Kataš i Joros Kalacis su bili jedni od trojice koji su tada, pod “palicom” Željka Obradovića, postali šampioni Evrope.

Rezultat u finalu odigranom u Solunu je bio 73:67 za PAO protiv Makabija, a posebno se istakao Kataš, koji je “ubio” svoj bivši tim.

Kataš se prisetio saradnje sa Obradovićem, koji je bio neumoran i striktan od samog početka svoje karijere.

“Obradović je bio veoma striktan prema meni. Plakao sam posle jednog treninga, a Bodiroga, Alvertis, Kalacis i Đentile su mi rekli da ćemo svi zajedno da odemo i da popričamo sa trenerom. Rekao sam im da je okej, sve je u redu. On je samo želeo da učini da dam 100 odsto od sebe”, otkrio je Kataš kako ga je ŽOC “mentalno opteretio”, a Alvertis je na tu priču dodao:

“Stvarno ga je ‘razbijao’. Stvarno jeste. Ali, bio sam siguran da je to iz dobrog razloga… I šta se dogodilo? On (Kataš) je postao najbolji igrač u finalu”.

Obradoviću je to bila prva od čak pet titula sa “zelenim” iz Atine – i to odmah nakon što je došao u ekipu. Trenutno je, sveukupno, na cifri od devet trofeja šampiona Evrope.

“On nikada nije imao ništa protiv nikoga posebno. To je bila taktika. Bio sam sa Obradovićem 13 godina. Video sam skoro sve, ali kada se nešto u trenutku desi vi ne shvatite šta se u stvari dešava. Ne možete da razmišljate kao što je on. Ali, posle nekoliko meseci ili godina, kada razmislite o tome šta se desilo, shvatite da je bio 100 odsto u pravu. On je znao”, rekao je Alvertis.

Preporučujemo vam da odgledate ceo video-prilog sastavljen od strane ekipe portala “Eurohoops”.


Danas objavljeno

Medvedev na terenu spomenuo Đokovića i izazvao buru u Melburnu

Zeljka

Od 0:2 do 3:2 za polufinale: Medvedev poslije preokreta bolji od Alijasima!

Zeljka

Kovačević: Lazetić nije Vlahović, više je kao Ibrahimović

Zeljka

Ostavite komentar