"Plaćamo njihovo prokleto obrazovanje, hajde da ih iskoristimo" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

“Plaćamo njihovo prokleto obrazovanje, hajde da ih iskoristimo”

Poznati holivudski glumac odlučio je da pošalje video-poruku svetu. Rasel Krou želi da podigne svest o korišćenju fosilnih goriva, odnosno o tome koliko loše to utiče na našu planetu.

“Postoji samo jedan način da se izborimo sa klimatskim porukama, a to je da odustanemo od fosilnih goriva, i da se cela zemlja i ekonomija baziraju na obnovljivim izvorima energije”, rekao je Krou u svojoj video-poruci.

“Ako ne odbacimo fosilna goriva kao društvo, onda će ekstremne promene u klimi da nastave da se dešavaju. Moramo da se fokusiramo na velike odluke, na srž problema”, dodao je.

“Sve ovo mogu da potvrde veliki naučni umovi, samo ih pitajte. Već plaćamo porez za njihovo prokleto obrazovanje, hajde bar da ga iskoristimo. Vreme je da se krene u akciju”, zaključio je Krou.

Rasel Krou je poznat po filmovima i nagradama kao što su “Gladijator” (nagrada Oskar), “Blistavi um” (nagrade Zlatni globus, BAFTA), “Robin Hud”, “Voz u 3:10 za Jumu”, i po mnogim drugim filmovima.

Rodio se na Novom Zelandu, pa nije ni čudo što je osetio potrebu da kaže nešto povodom klimatskih promena, verovatno je povod za to bio i požar u Australiji, koji je zahvatio i deo njegovog imanja u Novom Velsu.

Ova video-poruka emitovana je tokom koncerta Fire Fight Australia, održanog u Sidneju.

Danas objavljeno

Leonardo Dikaprio objavio fotografiju iz novog filma

Vanja A

Za njim su uzdisale žene širom svijeta, a sad je došlo vrijeme za mlađeg brata

Vanja A

Harry udružio snage s Oprah, snimat će emisiju

Vanja A

Ostavite komentar