Pjevačica otvoreno o nošenju hidžaba i teretu biti muslimanka u šou-biznisu - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Pjevačica otvoreno o nošenju hidžaba i teretu biti muslimanka u šou-biznisu

Poznata pevačica SZA otvoreno je govorila o svom životu i problemima sa kojima se susretala.

Solana Imani Rou, poznata pod pseudonimom SZA je američka pevačica i kompozitor. Rođena je u Saint Louisu, a kasnije se sa svojom porodicom preselila Nju Džerzi.

Ova talentovana umetnica koja potiče iz muslimanske porodice, nedavno je za portal Muslim Girl govorila o svom odrastanju, neprijatnim iskustvima i teškoćama koje je preživela samo zato što je muslimanka.

“Prestala sam da nosim hidžab posle 11. septembra, jer sam bila preplašena. To je bilo, čini mi se u osnovnoj ili na početku srednje škole”, rekla je Solana.

Ipak, hidžab je počela da nosi u srednjoj školi, ali je naišla na opsudu zajednice, zbog kako je navela, nedovoljne pobožnosti: “Govorili su mi – šta je sad ovo? Ne živiš život po pravilima i kako treba. Nisi ti baš neka muslimanka. Dozvoljavala sam da mi diktiraju ko sam.”

U isto vreme, Solana je naglasila da su pripadici nemuslimanske vere često imali svoj stav o tome što je prekrivala glavu: “Nisam mogla da verujem da islamofobija nasumično odlučuje da sam potlačena jer pokrivam kosu.”

Takođe je otkrila da je njena porodica bila žrtva zločina zbog svoje vere: “Neko je bacio ciglu na džamiju mog oca”, prisetila se.

U razgovoru je istakla da kada je započela karijeru osetila pritisak od diskografske industrije da se oblači manje skromno: “U početku dosta ljudi su mi govorili kako misle da bih trebalo da izgledam i kako bi trebala da se oblačim. Ali iz nekog razloga, nisam me bilo briga.”

Pevačica je nagovestila da bi ubuduće mogla da nosi hidžab: “Svirali smo u u Maleziji i Indoneziji i bilo je zaista utešno kad smo mogli da se pokrijemo za predstavu. Zapitam se tako, da li trebalo ipak da ga nosim”, kaže pevačica.

Danas objavljeno

Bili Ajliš oborila rekord za najbrže skupljenih milion lajkova

Vanja A

Taylor Swift postala je prva žena koja je ikad osvojila ovu kultnu nagradu

Vanja A

Istraživanje potvrdilo: Bolji san uz psa nego uz supruga!

Vanja A

Ostavite komentar