Pjevačica otvoreno o nošenju hidžaba i teretu biti muslimanka u šou-biznisu - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Pjevačica otvoreno o nošenju hidžaba i teretu biti muslimanka u šou-biznisu

Poznata pevačica SZA otvoreno je govorila o svom životu i problemima sa kojima se susretala.

Solana Imani Rou, poznata pod pseudonimom SZA je američka pevačica i kompozitor. Rođena je u Saint Louisu, a kasnije se sa svojom porodicom preselila Nju Džerzi.

Ova talentovana umetnica koja potiče iz muslimanske porodice, nedavno je za portal Muslim Girl govorila o svom odrastanju, neprijatnim iskustvima i teškoćama koje je preživela samo zato što je muslimanka.

“Prestala sam da nosim hidžab posle 11. septembra, jer sam bila preplašena. To je bilo, čini mi se u osnovnoj ili na početku srednje škole”, rekla je Solana.

Ipak, hidžab je počela da nosi u srednjoj školi, ali je naišla na opsudu zajednice, zbog kako je navela, nedovoljne pobožnosti: “Govorili su mi – šta je sad ovo? Ne živiš život po pravilima i kako treba. Nisi ti baš neka muslimanka. Dozvoljavala sam da mi diktiraju ko sam.”

U isto vreme, Solana je naglasila da su pripadici nemuslimanske vere često imali svoj stav o tome što je prekrivala glavu: “Nisam mogla da verujem da islamofobija nasumično odlučuje da sam potlačena jer pokrivam kosu.”

Takođe je otkrila da je njena porodica bila žrtva zločina zbog svoje vere: “Neko je bacio ciglu na džamiju mog oca”, prisetila se.

U razgovoru je istakla da kada je započela karijeru osetila pritisak od diskografske industrije da se oblači manje skromno: “U početku dosta ljudi su mi govorili kako misle da bih trebalo da izgledam i kako bi trebala da se oblačim. Ali iz nekog razloga, nisam me bilo briga.”

Pevačica je nagovestila da bi ubuduće mogla da nosi hidžab: “Svirali smo u u Maleziji i Indoneziji i bilo je zaista utešno kad smo mogli da se pokrijemo za predstavu. Zapitam se tako, da li trebalo ipak da ga nosim”, kaže pevačica.

Danas objavljeno

Povratak Heder Loklir – u mini haljini na premijeri filma

Zeljka

Izvršni direktor kompanije Nike priznao da je ubio tinejdžera – zbog toga ispaštao

Zeljka

Dodjela nagrada Zlatni Globus odložena za januar

Zeljka

Ostavite komentar