Pjevačica nije postupala po zahtjevu centra za socijalni rad - BIGportal.ba
Ex Yu

Pjevačica nije postupala po zahtjevu centra za socijalni rad

Propust majke Kojićeva je u više navrata odbijala saradnju sa zdravstvenim ustanovama pod izgovorom da je s njenim djetetom sve u redu i da ljekari od njega pokušavaju da naprave slučaj za posmatranje, stoji u presudi

Severina Kojić izgubila je starateljstvo nad sinom Aleksandrom, koji je prošle nedelje po privremenoj meri pripao ocu Milanu Popoviću zbog toga što – kako piše u presudi u koju je Kurir imao uvid – nije poštovala zahteve koje je centar za socijalni rad u Zagrebu zahtevao od oba roditelja.

Jedan od njih je i taj što je pevačica odbila da vodi dete kod psihologa i u psihijatrijsku bolnicu.

Zbunjivanje deteta

U jednom od sudskih spiskova stoji da je pevačica zamerila veštacima da su dobili mejlove od Milana i da vidi da su s njim bili u komunikaciji, da su njoj napravili problem od života zbog kriminalca, smrdelja i da su joj i dete zbunili. Time je, prema proceni suda, otvoreno iskazala sumnju i nepristrasnost u veštake i njihove procene.

Nakon što su veštaci naveli da je majka želela da otac dobije dodatno vreme sa sinom, Severina je na to ljutito odgovorila: „Bezobrazni ste, pa on je taj koji nije hteo da viđa dete“. Zaključak je bio da je ovakvo obraćanje majke tokom dopune veštačenja nedopustivo, naročito što se odvijalo u prisustvu deteta.

U presudi je navedeno da Aleksandru šteti sukob njegovih roditelja.

– Otac je roditelj koji prepoznaje potrebe deteta i reaguje na promene, teškoće i blagovremeno reaguje. Prepoznaje štetnost konfliktnog odnosa roditelja za zdravlje i razvoj deteta i prema uputu Poliklinike za zaštitu dece i mladih u Zagrebu vodio dete kod psihologa.

Takođe, po nalogu iz rešenja mere intenzivne stručne pomoći i nadzora obratio se Psihijatrijskoj bolnici za decu i omladinu u Zagrebu radi tretmana. U međuvremenu, otac je angažovao i privatnog psihologa, koja je dolazila kući u određenim terminima i radila sa Aleksandrom. Kontinuirano ukazuje da se majka ne bavi detetom već naglašava da to rade treće osobe kojima ona prepušta deo svoje roditeljske odgovornosti – stoji u presudi.

Štetan uticaj

Prema uvidu u sudske spise, centar za socijalni rad je zaključio da majka ne prepoznaje štetnost uticaja višegodišnje izloženosti deteta konfliktnom odnosu s njegovim ocem.

– To jasno proizilazi iz mejla od 28. 9. 2019. godine koji je Severina uputila Poliklinici za zaštitu dece i omladine u kojem tvrdi da je njen sin „zdravo i sretno dete“, kako se od njega pokušava napraviti „slučaj“ i traži od klinike da prestane da učestvuje i da njenog sina poštede daljih dolazaka u tu ustanovu, iako je samo dan ranije od psihologa savetovana oko aktuelnih reakcija i potreba deteta kao rizika za njegov emocionalni razvoj.

Prilikom obrade deteta u ovoj ustanovi prepoznata je njegova potreba za psihološkom podrškom. Majka je to izričito i agresivno odbila. Psiholozi su kod Aleksandra primetili i agresivno ponašanje prema vršnjacima, ali i periodično prema ocu Milanu – navedeno je u presudi, u kojoj stoji i da su lekari iz Psihijatrijske bolnice predložili porodičnu terapiju:

Rizičan dečak

– Tužilac napominje i da je pre incidenta u školi (o kojem je Kurir juče pisao, prim. aut.) dete procenjeno kao rizično, te da je centar za socijalni rad preporučio obradu deteta od strane Psihijatrijske bolnice za decu i omladinu u Kukuljićevoj, čemu se majka izričito protivila i uskratila svoju saglasnost dalje obrade.

Zbog cele situacije dete nije u psihološkoj obradi, time da je od strane Psihijatrijske bolnice predloženo da svi zajedno učestvuju u porodičnoj terapiji, o čemu je tužilac obavestio majku, ali od nje nije dobio odgovor. Severinin PR nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Foto: Dragan Kadić, Dragana Udovičić

Izvor: Kurir

Danas objavljeno

Nataša Bekvalac slavi 42. rođendan, dobila zanimljivu čestitku

Vanja A

Sindi Models objavila fotku sa izabranikom! Pojavila se na vjenčanju u seksi izdanju, a komentari na mrežama se usijali!

V.R.

Udovica Marinka Rokvića podijelila uspomene: „Ponekad je i žrtva odraz ljubavi“

V.R.

Ostavite komentar