5. Oktobra 2020.

PJEVAČ SE OGLASIO IZ ŠPANIJE “Nije mi žao što naši šund umjetnici nemaju para”

Big Portal

Srpski umjetnik Aleksa Jelić je početkom godine odlučio da svoju stalnu adresu premjesti u sunčanu Barsu, a iako se tamo zatekao u jeku najvećeg žarišta pandemije korone, ističe da je zadovoljan novim životom.

Ipak, ne krije da je brinuo za svoje bližnje koji su u Srbiji.

– Što se proteklog perioda tiče, brinuo sam, pogotovu što tada nismo mnogo znali o tome šta nas i na koji način napada. Ni sada nam stvari nisu mnogo jasnije, ali brinem manje. Govorim i sebi, a i bližnjima da moramo biti oprezni, ali ne u panici ili iracionalnim strahovima. Što se narednog perioda tiče, želje za posetu Srbiji nemam. Pogotovu kada vidim u šta se pretvorila zemlja, ljudi u njoj, polusvijet iz rijalitija koji postaju uzori mladima, folkeri koji se nazivaju šou-zabavljačima… – iskren je Jelić, i dodaje da će mu jedini razlog posjete Beogradu biti određene obaveze.

Aleksa je i dalje okrenut muzici, ali je nedavno prešao u preduzetnike i otvorio restoran u centru Barselone.

Ipak, otvoreno govori o svim poteškoćama koje su ga zadesile, jer je odmah nakon otvaranja tapas bara krenula i pandemija u svijetu.

– Ako je postojalo najteže vrijeme za pokretanje biznisa, onda je to definitivno sada. Međutim, ovo su izazovi na koje čovjek nailazi tokom života i situacije od kojih ne možeš pobjeći, tako da važno je ne gubiti nadu, vjeru i ne zaboraviti da poslije kiše dolazi sunce – poručuje pjevač i odgovara da li brine zbog finansija:

FOTO: M. MITROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: M. MITROVIĆ/RAS SRBIJA

– Brinem se, naravno. Vrijeme u kome živimo je prepuno neizvjesno, te smo stavljeni u poziciju da živimo dan za danom, bez planiranja, bez očekivanja i po mogućstvu bez prevelikog ulaganja.

Sve više njegovih kolega ne krije da je u teškoj finansijskoj situaciji zbog toga što trenutno ne mogu da drže koncerte ili da nastupaju, a Jelić objašnjava kako on vidi trenutnu situaciju.

– U kontaktu sam sa nekoliko kolega i žao mi je što nemaju nastupa jer su svoj život, glas, talenat dali zemlji. Žao mi je honorarnih umjetnika, muzičara, svih onih koji sada nemaju nikakva primanja jer nema posla. A onih s „estrade” koji su svojom nemuzikom, šundom, golotinjom ili prostaklukom uništili kulturu naše zemlje, a pritom zaradili ogroman novac, nije mi žao. Ni najmanje.

Aleksa i dalje vodi računa o mjerama zaštite, a kaže da ove godine ne planira da ide na odmor zbog situacije.

– Odmor ne planiram jer smatram da su tri mjeseca karantina bili dovoljni. Za to vrijeme napisao sam divnu pjesmu koju jedva čekam da snimim i objavim, ali da li je pravi trenutak, ne znam. Što se tiče ljepota Barse, one su opštepoznate i vjerujte mi da su dovoljne. Ništa više od ovoga čovjeku ne treba.

Tata Dragi mu došao u goste

Aleksa se na svom Instagramu pohvalio da ga je nakon dugog karantina posjetio Dragi Jelić.

– Susreti sa ocem su uvijek nadahnjujući i donose neku, rekao bih, razbibrigu. Dragi je vrlo stabilan čovjek, svojim prisustvom unosi mir, a opet sa druge strane ima neku dječačku energiju, raspoložen je za sve što predložim. Vozili smo bicikle po čitavoj Barseloni, ispijali mohita u raznim kafićima, plivali u Mediteranu i pravili mediteranske specijalitete. Kad je trebalo da krene nazad za Beograd, konstatovali smo da nam je vrijeme proletilo – ističe Aleksa i dodaje da je otac ponosan kako on sa dvije sestre vodi restoran.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare