Pjevač priznao: "Izbacili su me iz benda zato što sam gej, htjeli su da se preobratim" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Pjevač priznao: “Izbacili su me iz benda zato što sam gej, htjeli su da se preobratim”

Pevač Majkl Pasons priznao je su ga izbacili iz grupe “Avalon” koja se bavi hrišćanskim temama jer su ga članovi grupe terali da ide na “terapiju preobraćanja”.

Terapija preobraćanja sa homoseksualnosti na heteroseksualnost je zastarela i nehumana metoda kojom su LGBT ljudi bili izloženi decenijama unazad. Te terapije su zapravo seanse u kojima pobornici ove metode misle da će se preko razgovora, koji se najčešće poziva na greh, neko “izlečiti” od homoseksualnosti.

Kada je 2003. godine Majkl napustio ovu grupu koja je u jednom trenutku bila nominovana za nagradu Gremi, zvanični razlog koji je u tom trenutku dat je da posle osam godina želi da bude solo izvođač.

Međutim, kako strani mediji sada pišu, ovaj 54-godišnjak je u jednom podkastu rekao da to nije bilo baš tačno.

“Nisam mogao protiv sebe”, rekao je Pasons, dodajući da je ovo prvi put otvoreno priča o ovoj temi bez zadrške.

“Mislio sam da sam ja kriv za sve, jer niko nije rekao da nije tako. Patio sam dugo zbog onoga što jesam”, priznao je pevač.

Pevač je priznao da tek u poslednje vreme može ponosno da kaže da je gej muškarac, dodajući da ga je mučilo što je stvarao muziku hrišćanske tematike, za ljude koji ga nisu prihvatali kao i da su ga terali na terapiju preobraćanja.

“Vozio sam se nekoliko sati nedeljno da bih posećivao te terapeute, koji su sedeli i sažaljevali me. Užasno sam se osećao, mislio sam da sam ja kriv i da ja grešim, želeo sam da mi nađu ‘lek’ za homoseksualnost, a sada vidim da su oni grešili a ne ja”, priznao je Pasons.

Danas objavljeno

Paparazzo fotke otkrile pravo lice Kendall Jenner, najplaćenije manekenke na svijetu

Vanja A

Ljekar zabranio kraljici da pije alkohol

Vanja A

Ko je glumica iz serije „Squid Game“ o kojoj priča cijeli svijet?

Vanja A

Ostavite komentar