30. Marta 2021.

Pjevač Jay Kay prodaje svoj BMW 3.0 CSL

Big Portal

Jay Kay je u prethodnom periodu prodao svoj Lamborghini Diablo i klasični Dodge Charger Bullitt, a sada se rastaje i od BMW-a 3.0 CSL koji je posedovao 13 godina.

Automobil se prodaje putem kuće Silverstone Auctions i nosi broj 400 od 500 primeraka modela proizvedenih za britansko tržište. BMW je ukupno proizveo 1.039 primeraka modela.

Jay Kay je svoj BMW kupio 2008. godine te je tada postao šesti vlasnik. Nažalost, automobil nije u 100 posto originalnom stanju jer je prethodni vlasnik promenio boju iz originalne žute u tradicionalnu BMW Diamond Schwartz boju. Ipak, automobil je profesionalno restauriran, prethodno je u potpunosti rastavljen, a motor je obnovljen i ponovo složen. Dobio je Mahle klipove visoke kompresije, Schrick bregastu osovinu, nove Bilstein opruge i amortizere, kao i Alpina felne. Sve to je deo prve restauracije, a drugu je obavio Jay 2010. godine kada ga je ponovo lakirao, ali u BMW Polaris srebrnu boju.

Na restauraciju su potrošene desetine hiljada dolara, a očekuje se da će novi vlasnik izdvojiti između 100.000 i 137.000 funti.

Izvor: Klix.ba

Foto: Silverstone Auctions

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare