27. Juna 2022.

Pjevač grupe “Green Day” odriče se američkog državljanstva

Big Portal

Pevač je svoju odluku prokomentarisao pred publikom na koncertu benda u Londonu u petak: “Ameriko, ja se odričem svog državljanstva. Je*eno dolazim ovamo”, poručio je Armstrong.

“Previše je gluposti na svetu da bismo se vratili na taj bedni izgovor za državu. Ne šalim se. Videćete mnogo od mene u narednim danima”, dodao je pevač.

Armstrong (50) je frontmen grupe “Green Day” od 1987. On je među brojnim liberalnim slavnim ličnostima koje su izrazile ljutnju zbog odluke Vrhovnog suda da poništi slučaj Ro protiv Vejda. Presuda je efektivno okončala priznavanje ustavnog prava na abortus i dala pojedinim državama ovlašćenje da dozvole, ograniče ili zabrane tu praksu u potpunosti.

Armstrong je nastavio da proziva Ameriku na nastupu grupe u Hadersfildu u Engleskoj sledećeg dana, navodi “Dejli mejl”. Nazvao je sudije “glupim kur***ima” i rekao: “je*i se Vrhovni sudu Amerike”.

Ovo nije prvi put da je Armstrong izrazio nesklonost Sjedinjenim Državama. U hit pesmi grupe “Green Day” iz 2004. “American Idiot”, bend je osudio američke medije.

“Nemoj da budeš američki idiot… Jedna nacija koju kontrolišu mediji… Informaciono doba histerije, između ostalog, peva Armstrong u pesmi.

Armstrong je takođe otvoreno govorio o nesklonosti prema bivšem predsedniku Donaldu Trampu. Pevao je “Ne Tramp, ne KKK, ne fašističke SAD” tokom izvođenja pemse “Bang Bang” na Američkim muzičkim nagradama 2016.

Armstrong je Trampa uporedio i sa Hitlerom u intervjuu za časopis “Kerang!” iste godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare