8. Oktobra 2022.

Pjesma Olivera Mandića bila je namijenjena OVOJ pjevačici

Big Portal

Rokenrol zvezda Slađana Milošević priznala je da joj smeta kada je nazivaju pevačicom, jer je ona, kako naglašava, sve drugo osim toga i mnogo više od toga. 

– Nazivaju me pevačicom, a ja sam mnogo više od toga, muzičar i kompozitor. Na Berkliju sam studirala kompoziciju, na MIT-u gitaru, a na našem Fakultetu muzičke umetnosti violinu. Znate, tu moju muziku koju slušate i volite stvorio je muzičar i kompozitor, nije se to samo stvorilo – rekla je Slađana u emisiji „Kec na jedanaest“.

Takođe, Slađana je istakla da sebe nikada nije predstavljala kroz fizički izgled, već isključivo kroz muziku.: – Da sam ostala u imidžu „seksi dame“, onda bi svo moje obrazovanje koje sam navela – propalo. Tendencija je i danas da se žene prikazuju kao objekti. Oduvek sam bila buntovnik, i nisam bila čovek ljubavi, jer sam imala mnogo posla. Morala sam da napišem enciklopediju. Ipak, ja sam neko ko voli sve ljude, bez obzira na to da li su bili u vezi sa mnom ili ne – kaže rokenrol diva i otkrila, da li je do sada imala ljubavi u životu.

https://www.instagram.com/p/CTlmPefgm8x/?utm_source=ig_embed&ig_rid=3a707cf6-1cc9-4c4f-8afb-58200e76068b

– Ovo je moja treća ljubav – rekla je zagrlivši svog psa u naručju. – I ovo je moja najveća ljubav. Ja se kajem zbog svega, takva sam, racionalna. Kajem se što sam dozvolila da mi se ljubav ikada i dogodi.  Poznata po svom prepoznatljivom, ekscentričnom i stilu koji je oduvek bio ispred našeg vremena, Slađana je rekla: 
 
– Sve sam morala prvo da vidim u svojoj glavi, jer nisam imala gde da vidim sve ono što sam nosila. To je nešto podsvesno, jungovski u meni. Kada su me 1981. godine pozvali na Jugoviziju kao predstavnika Srbije sa pesmom „Recept za ljubav“, RTS-u se nije dopalo što sam imala jednu belu, a drugu crnu nogavicu, teget kosu, što su svi muzičari, muškarci, bili našminkani i imali crveni karmin. Hteli su da otkažu naš nastup. Jedno sat vremena smo se dobro isvađali, a onda su ipak popustili, jer zaista bi bilo glupo da nismo nastupili zato što muškarci nose crveni karmin – kaže Slađana i dodala, da je čitav život nenaspavana. 

– Sećam se, u kojem god hotelu da smo spavali, već oko 6.30 izjutra okupljali bi se ljudi ispod prozora, ili su čekali ispred recepcije. Uvek je bila gužva, nikada se nisam naspavala. 

Mnogi možda ne znaju, ali pesma “LJuljaj me nežno” prvobitno je bila namenjena baš Slađani Milošević: – Marina Tucaković je napisala tekst, a Oliver Mandić aranžman i ta pesma mi se i tada i danas mnogo dopada. Ali, da sam nakon “Seksi dame” snimila tu pesmu, moja karijera kakvu danas imam i koju sam želela, nikada se ne bi dogodila. Moram da nagovorim Olivera da snimimo duet, da je otpevamo zajedno – rekla je Slađana.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare