Pixelbook Go je novi Chrome OS laptop, sa pristupačnijom cijenom - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Pixelbook Go je novi Chrome OS laptop, sa pristupačnijom cijenom

Google je juče, tokom svog hardverskog događaja, predstavio i Pixelbook Go, kompanijin prvi laptop još od 2017. godine. Laptop predstavlja pristupačniji uređaj u odnosu na originalni Pixelbook, ali i dalje nudi neke zanimljive funkcije.

Kompanija nije pomenula specifikacije uređaja i fokusirala se više na dizajn. Pixelbook Go je tanak svega 13mm i težak 907 grama, ali i dalje nudi radni vek baterije do 12 sati. Google je primenio i novi talasasti dizajn, koji je smešten u donjem delu Pixelbook Go laptopa, što ga čini lakšim za držanje.

Pixelbook Go ima i novu tastaturu, sa tasterima koje Google naziva Hush Keys. Kompanija obećava da su komforni za korišćenje i kucanje, ali su isto tako i tiši od tastera na originalnom Pixelbooku. Na tastaturi se nalazi i set stereo zvučnika, a kada je u pitanju konekcija tu su dva USB Type-C porta sa obe strane i 3.5mm priključak za slušalice.

Iako Google nije istakao specifikacije, sajt The Verge pominje da laptop ima opciju izbora od Intel Core m3 do Core i7 procesora, do 16GB RAM-a i 256GB skladišnog prostora. Displej od 13.3 inča može da se izabere u Full HD ili 4K rezoluciji.

Kada je u pitanju softver, Pixelbook Go naravno stiže uz Chrome OS, a obećava neprekinuto ažuriranje, ugrađenu zaštitu od virusa i brza vremena učitavanja.

Google Pixelbook Go će biti dostupan u Just Black i Not Pink varijantama, po početnoj ceni od 649 dolara.

Izvor: Neowin

Danas objavljeno

Problemi za Apple – iPhone 13 se sve manje traži, a nema ni dijelova

Vanja A

Google Cloud otkriva planove za proširenje infrastrukture

Vanja A

Pixel Watch bi mogao da stigne na proljeće 2022. sa dizajnom bez okvira i Fitbit elementima

Vanja A

Ostavite komentar