24. Septembra 2021.

Pivo se vraća na engleske tribine poslije 36 godina

Big Portal

Sledećeg meseca biće objavljen nezavisni izveštaj o iskustvima na stadionima pre i tokom same utakmice. Istraživanje je sprovela Trejsi Krauč, a jedna od promena biće „povratak“ alkohola na tribine posle 36 godina.

Za početak će se raditi o test periodu i alkohol će biti dozvoljen samo na stadionima klubova iz Lige dva i Nacionalne lige. Ukoliko se pokaže dobrom, odluka o ukidanju zabrane konzumiranja alkohola na stadionima biće proširena na sve nivoe profesionalnog fudbala u Engleskoj, uključujući i Premijer ligu.

https://twitter.com/tracey_crouch/status/1441108129912029186?s=20

U Engleskoj je navijačima zabranjeno konzumiranje alkohola na tribinama od 1985. i huliganskih ispada praktično na svim stadionima. Ta zabrana se nikada nije odnosila na druge sportove poput kriketa i ragbija.

„Niko ne želi da vidi ružne scene. Zato bih prvo predložila da sa ovom promenom počnemo kao sa pilot projektom. Treba prikupiti podatke, ne radi se samo o tome da navijači dobiju priliku da popiju piće dok gledaju utakmicu već i o tome da se klubovima da više prilika da se izdržavaju“, smatra Trejsi Krauč.

„Treba na stvari gledati u celini. Fudbal sam prema sebi treba da preuzme odgovornost. U sadašnjim uslovima praktično teramo ljude da na brzinu ispiju svoja pića na poluvremenu, a to je prilično nezdrava veza između fudbala i alkohola. Popiju mnogo u kratkom vremenskom periodu“, dodala je.

Njeno istraživanje takođe poziva vlasti da ograniče mešanje kladionicama u fudbal. Kako stvari stoje odluka da se zabrani sponzorisanje sportske opreme od strane kladionica i isticanje njihovih reklama na dresovima i reklamnim panoima na stadionu je veoma blizu, a biće razmatrane i televizijske reklame kladionica.

Prvi korak u ovom pravcu napravio je Bolton koji je u sredu prekinuo sve veze sa kladionicama i najavio svesrdnu pomoć onima koji imaju probleme sa klađenjem.

„Problem sa klađenjem i kockanjem uništava živote. Na ovaj način i ovom odlukom želeli smo da pokažemo našu podršku svima onima koji imaju ovaj oblik zavisnosti. Prema poslednjim istraživanjima između 340.000 i 1.4 miliona odraslih i oko 60.000 dece između 11 i 16 godina u Ujedinjenom kraljevstvu ima ovaj problem. Fudbal kao industrija mora nešto da uradi po tom pitanju“, poručila je predsednica Vonderersa Šeron Britan.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare