Pivo se vraća na engleske tribine poslije 36 godina - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Pivo se vraća na engleske tribine poslije 36 godina

Navijači na fudbalskim stadionima uskoro će dobiti mogućnost da na tribinama piju alkoholna pića. Prvi put od 1985. godine.

Sledećeg meseca biće objavljen nezavisni izveštaj o iskustvima na stadionima pre i tokom same utakmice. Istraživanje je sprovela Trejsi Krauč, a jedna od promena biće „povratak“ alkohola na tribine posle 36 godina.

Za početak će se raditi o test periodu i alkohol će biti dozvoljen samo na stadionima klubova iz Lige dva i Nacionalne lige. Ukoliko se pokaže dobrom, odluka o ukidanju zabrane konzumiranja alkohola na stadionima biće proširena na sve nivoe profesionalnog fudbala u Engleskoj, uključujući i Premijer ligu.

U Engleskoj je navijačima zabranjeno konzumiranje alkohola na tribinama od 1985. i huliganskih ispada praktično na svim stadionima. Ta zabrana se nikada nije odnosila na druge sportove poput kriketa i ragbija.

„Niko ne želi da vidi ružne scene. Zato bih prvo predložila da sa ovom promenom počnemo kao sa pilot projektom. Treba prikupiti podatke, ne radi se samo o tome da navijači dobiju priliku da popiju piće dok gledaju utakmicu već i o tome da se klubovima da više prilika da se izdržavaju“, smatra Trejsi Krauč.

„Treba na stvari gledati u celini. Fudbal sam prema sebi treba da preuzme odgovornost. U sadašnjim uslovima praktično teramo ljude da na brzinu ispiju svoja pića na poluvremenu, a to je prilično nezdrava veza između fudbala i alkohola. Popiju mnogo u kratkom vremenskom periodu“, dodala je.

Njeno istraživanje takođe poziva vlasti da ograniče mešanje kladionicama u fudbal. Kako stvari stoje odluka da se zabrani sponzorisanje sportske opreme od strane kladionica i isticanje njihovih reklama na dresovima i reklamnim panoima na stadionu je veoma blizu, a biće razmatrane i televizijske reklame kladionica.

Prvi korak u ovom pravcu napravio je Bolton koji je u sredu prekinuo sve veze sa kladionicama i najavio svesrdnu pomoć onima koji imaju probleme sa klađenjem.

„Problem sa klađenjem i kockanjem uništava živote. Na ovaj način i ovom odlukom želeli smo da pokažemo našu podršku svima onima koji imaju ovaj oblik zavisnosti. Prema poslednjim istraživanjima između 340.000 i 1.4 miliona odraslih i oko 60.000 dece između 11 i 16 godina u Ujedinjenom kraljevstvu ima ovaj problem. Fudbal kao industrija mora nešto da uradi po tom pitanju“, poručila je predsednica Vonderersa Šeron Britan.

B92.

Danas objavljeno

U Madridu otvorena soba za plakanje! (VIDEO)

Vanja A

Glumica se zaljubila tokom karantina, uslijedila je filmska priča

Vanja A

Navijačica zbog čijih pirsinga na grudima su svi odlijepili

Vanja A

Ostavite komentar