"Pitanje je pogrešno – Novak je već najveći svih vremena" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Pitanje je pogrešno – Novak je već najveći svih vremena”

Srđan Đoković, Novakov otac, govorio je o uspesima najboljeg tenisera sveta.

Novak je pre dve nedelje oborio rekord u broju sedmica na vrhu ATP liste, a sada ga čeka napad na novi – onaj u broju Grend slem titula.

Ima ih 18, dva manje od Federera i Nadala, a jedno od prvih pitanja novinara “Jutarnjeg lista” ticalo se ovoga.

Na pitanje i konstataciju da Novak ima tendenciju da bude najveći u istoriji tenisa, Srđan je odgovorio:

“Mislim da vam je pogrešno pitanje, on nema tendenciju, on već je najbolji svih vremena. Po broju nedelja provedenih na broju 1, pa u međusobnim skorovima, po broju Masters titula, jedino mu nedostaje Olimpijsko zlato i te dve titule koje će već ove godine osvojiti. On je najbolji i sve u svetskom tenisu zavisi od njega. On može da izgubi, ali ne zato jer ga je protivnik nadigrao, nego zato jer mu je on dozvolio da ga protivnik pobedi”, rekao je Srđan Đoković.

Do kada će trajati Novakova karijera?

“On neće još napustiti tenis, njegova karijera će trajati još godinu i po, dve, do tri najviše kada će svi mogući parametri biti u njegovom vlasništvu. On je i sada najbolji teniser na svetu i jedan od najboljih sportista svih vremena. Pa evo i jedan engleski novinar je nedavno izjavio prošle nedelje, iako su oni ljuti protivnici njegovi, da njegovi takmaci više nisu Federer i Nadal, nego ga upoređuju s Tajgerom Vudsom i Majklom Džordanom. On vam je ta kategorija. On je jedan od najboljih sportista svih vremena, ne samo tenisera”, istakao je on.

Danas objavljeno

Srbija nastavlja učešće na Svjetskom prvenstvu

V.R.

Zvijezde PSŽ-a u 92′ izbjegle poraz

V.R.

Bjelica efikasan, Marjanović bez Dončića promašio skoro sve

V.R.

Ostavite komentar