"Pitanje da li će do sastanka u Parizu uopšte doći" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Pitanje da li će do sastanka u Parizu uopšte doći”

Predsednik Aleksandar Vučić i Angela Merkel razgovaraće o pripremama za sastanak u Parizu, ali je pitanje da li će do tog sastanka uopšte doći, kaže Ivica Dačić “Neće ga ni biti ukoliko nema šanse da dođe do nekog popravljanja stanja, odnosno ako nema šanse da se ukinu takse. Neće (francuski…

Predsednik Aleksandar Vučić i Angela Merkel razgovaraće o pripremama za sastanak u Parizu, ali je pitanje da li će do tog sastanka uopšte doći, kaže Ivica Dačić

“Neće ga ni biti ukoliko nema šanse da dođe do nekog popravljanja stanja, odnosno ako nema šanse da se ukinu takse. Neće (francuski predsednik Emanuel) Makron i Merkel dozvoliti da ih Haradnaj vuče za nos”, rekao je Dačić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, ni Srbija neće dozvoliti da je vuku za nos.

“Ako nas već vuku za uši svih ovih decenija, barem nemoj da misle da smo glupi”, rekao je šef diplomatije.

Istakao je da će Srbija nastaviti dijalog onog trenutka kada prištinske vlasti ukinu takse.

“Mi smo spremni na kompromis, hoćemo dogovor. Ako druga strana to ne želi, mi ne možemo da idemo protiv nacionalnih i državnih interesa”, rekao je Dačić.

Upitan o zahlađenju odnosa između Nemačke i Srbije, Dačić kaže da nema zahlađenja, već je slučaj da Srbija ne želi da nastavi dijalog dok se ne ukinu takse.

“SB UN o Kosovu će proći u senci nedavnih događaja”
Redovna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o situaciji na Kosovu i Metohiji proći će u ponedeljak u senci intervencije na severu KiM specijalnih policijskih snaga, hapšenja i povređivanju dva pripadnika UNMIK-a, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

“To će svakako izazvati polemiku među članovima SB UN”, rekao je Dačić na konferenciji za novinare.

On je podsetio da se na dan sednice, 10. juna, navršava 20 godina od donošenja Rezolucije 1244.

“Ovo je dobra prilika da se pogleda kakvi su problemi i šta je postignuto, ali i dalje postoje veliki, bezbednosni problemi. Srbija će izraziti želju za kompromisom”, izjavio je Dačić.

Šef diplomatije je istakao da će albanska strana imati drugačiji pristup, traži unilateralne akte i isključivo žele da Srbija prizna Kosovo.

B92

Danas objavljeno

Ministarstvo zatražilo hitno izjašnjenje Atovića zbog poziva na rat

M.

Steže se obruč oko ubice porodice Đokić: Jake policijske snage u selu gdje su pronađena spaljena tijela

M.

U Sloveniji najveći dnevni broj infekcija Kovid-19 od marta

M.

Ostavite komentar