Sastojci | Količina |
kore za pitu | 500 g |
sremuš | 200 g |
mirođija | 1 vezica |
mladi crni luk | 150 g |
koziji sir | 250 g |
kravlji sir | 250 g |
jaja | 5 |
prezle | 50 g |
maslinovo ulje | 4 kašike |
otopljena svinjska mast | 4 kašike |
so | po ukusu |
biber | po ukusu |
Kako pripremiti
- Okrugli pleh za pečenje dimenzija 28 centimetra premažite masnoćom. Iseckajte sitno mirođiju, mladi luk i sremuš i stavite u činiju. Žicom za mućenje umutite jaja, pa ih sjedinite sa mrvljenim sirom, dodajte prezlu i maslinovo ulje. Pripremljenu masu sjedinite sa zelenim povrćem i po želji začinite solju i biberom.
- Četiri kore stavite u pleh tako da im krajevi vire van, a zatim na sredinu stavite dve „zgužvane“ kore. Premažite ih pomoću četkice rastopljenom mašću, a zatim rasporedite malo pripremljenog fila. Zatim opet stavite dve kore, premažite ih mašću i stavite fil. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.
- Na poslednju koru se ne stavlja fil, već se samo premazuje ostatkom masti. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta, pa pokrite alu folijom i pecite još oko 15 minuta. Pre služenja ostavite da se malo prohladi.