8. Aprila 2021.

Pita sa sremušem i mladim lukom: Topi se u ustima, nema joj ravne!

Big Portal
Pita sa sremušem i mladim lukom: Topi se u ustima, nema joj ravne!
SastojciKoličina
kore za pitu500 g
sremuš200 g
mirođija1 vezica
mladi crni luk150 g
koziji sir250 g
kravlji sir250 g
jaja5
prezle50 g
maslinovo ulje4 kašike
otopljena svinjska mast4 kašike
sopo ukusu
biberpo ukusu

Kako pripremiti

  • Okrugli pleh za pečenje dimenzija 28 centimetra premažite masnoćom. Iseckajte sitno mirođiju, mladi luk i sremuš i stavite u činiju. Žicom za mućenje umutite jaja, pa ih sjedinite sa mrvljenim sirom, dodajte prezlu i maslinovo ulje. Pripremljenu masu sjedinite sa zelenim povrćem i po želji začinite solju i biberom.
  • Četiri kore stavite u pleh tako da im krajevi vire van, a zatim na sredinu stavite dve „zgužvane“ kore. Premažite ih pomoću četkice rastopljenom mašću, a zatim rasporedite malo pripremljenog fila. Zatim opet stavite dve kore, premažite ih mašću i stavite fil. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.
  • Na poslednju koru se ne stavlja fil, već se samo premazuje ostatkom masti. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta, pa pokrite alu folijom i pecite još oko 15 minuta. Pre služenja ostavite da se malo prohladi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare