Sastojci:
- 500 g kora
- 300 g špinata
- 200 g sira
- 200 ml jogurta
- 3 jaja
- 50 ml ulja
- 1/2 praška za peciva
Za preliv:
- 1 jaje
- 200 ml jogurta
- 50 ml mlijeka
Priprema:
Špinat obariti ili propržiti na malo ulja. Prohladiti, pa ga sitno isjeckati nožem.
U činiju staviti jaja, dodati ulje, sir, jogurt, špinat, prašak za pecivo, pa izmješati.
Raširiti koru, pa je malo pouljiti, pa dodati preko nje drugu. Staviti tri kašike nadjeva i razvući preko kora.
Saviti ivice i uviti u rolnice. Redati u podmazan pleh, sve do utroška materijala tako svaku koru.
U drugu činiju sipati jogurt i razbiti jaje, dodati 2-3 kašike maslinovog ulja i izmutiti.
Preliti preko rolnica.
Peći na 200 stepeni C oko 45 min da lijepo porumene.