Pita sa slaninom i mladim lukom - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Pita sa slaninom i mladim lukom

Danas za ručak preporučujemo pitu sa slaninom i mladim lukom.

SASTOJCI:

  • 250 g lisnatog tijesta
  • 100 g kisele pavlake
  • 100 g slanine
  • zeleni dio mladog luka (3 komada)
  • so, šareni biber

PRIPREMA:

Odmrznuto lisnato tijesto stavite na pekpapir, blago pospite brašnom i oklagijom razvucite na debljinu od oko pola centimetra. Zajedno sa papirom stavite tijesto u pleh za pečenje i izbockajte viljuškom (da se ne bi naduvalo tokom pečenja). Slaninu i mladi luk sitno isjeckajte. Zatim lisnato tijesto premažite kiselom pavlakom.

Blago posolite (jer je slanina već slana) i pobiberite po ukusu. Rasporedite slaninu po tijestu i pavlaci, pa preko nje stavite isjeckani mladi luk. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni. Trebalo bi da je pita pečena za oko 20 minuta, ali najbolje je da vrijeme pečenja prilagodite svojoj rerni.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Sočni karabataci u marinadi od bosiljka

Zeljka

Lako zasiti, jeftin je i omiljen za kombinovanje: Skida salo sa struka i ojačava imunitet

Zeljka

Sirup za kašalj sa folkodinom zabranjen u Evropskoj uniji

Zeljka

Ostavite komentar