5. Aprila 2022.

Pita sa slaninom i mladim lukom

Big Portal

SASTOJCI:

  • 250 g lisnatog tijesta
  • 100 g kisele pavlake
  • 100 g slanine
  • zeleni dio mladog luka (3 komada)
  • so, šareni biber

PRIPREMA:

Odmrznuto lisnato tijesto stavite na pekpapir, blago pospite brašnom i oklagijom razvucite na debljinu od oko pola centimetra. Zajedno sa papirom stavite tijesto u pleh za pečenje i izbockajte viljuškom (da se ne bi naduvalo tokom pečenja). Slaninu i mladi luk sitno isjeckajte. Zatim lisnato tijesto premažite kiselom pavlakom.

Blago posolite (jer je slanina već slana) i pobiberite po ukusu. Rasporedite slaninu po tijestu i pavlaci, pa preko nje stavite isjeckani mladi luk. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni. Trebalo bi da je pita pečena za oko 20 minuta, ali najbolje je da vrijeme pečenja prilagodite svojoj rerni.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare