30. Aprila 2021.

Pita sa prazilukom i šargarepom

Big Portal

Sastojci:

– 500 g praziluka

– 1 šargarepa

– 150 g pirinča

– malo pečuraka, po izboru

– so, biber

– 100 ml mineralne vode

– 100 ml ulja

– 1 pakovanje kora za pitu

Priprema:

U šerpu staviti opran pirinač sa malo soli, dodati vodu i kuvati. Pirinač ne sme da bude prekuvan.

Procediti i ostaviti pirinač na stranu.

U dublji tiganj sipati nekoliko kašika ulja.

Praziluk očistiti i oprati, pa ga iseći na kolutove i pržiti na umerenoj temperaturi. Kada se malo proprži, dodati jednu narendanu šargarepu i ako želite na listiće  iseckane pečurke, sve zajedno još malo pržiti.

Dodati soli i bibera po ukusu, pa sve dobro promešati.

Zatim dodati kuvani pirinač i sjediniti ga sa prazilukom i šargarepom.

Staviti jednu koru, poprskati kiselom vodom i uljem, pa preko drugu i nju poprskati, a zatim filovati i na kraju urolati.

Postupak ponavljati dok ne potrošite materijal. Ređati urolane kore u pleh obložen papirom za pečenje.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, ili dok ne porumeni.

Prijatno!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare