Pita na brzinu, sa orasima i makom - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Pita na brzinu, sa orasima i makom

Pite se prave sa tankim korama za baklavu.

Potrebno je:
500 gr tankih kora 100 gr mlevenih oraha 100 gr mlevenog maka mleveni šećer za orah i mak 3-4 jaja zavisi od krupnoće 4 kašike šećera za jaja 4 kašike griza 1 kiselo mleko 1 vanilin šećer 1/2 praška za pecivo 50 ml. ulja malo mleka za orah i mak 100 gr suvog grožđa 

Priprema: Umutiti jaja sa sa šećerom, dodati griz sa praškom za pecivom, kiselo mleko, vanilin šećer i ulje i sve izjednačiti. Svaku koru premazati sa malo umućenim jajima i grizom i stavljati jednu preko druge. Poslednju koru ne mazati već na jednoj strani staviti mleveni mak koji poparimo sa malo mleka i dodamo šećer po želji. Na drugu stranu stavimo poparen orah koga pošećerimo po želji. Sredinu ostavimo za 2-3 cm prazno. Savijamo sa strane kore i uvijamo u rolat jednu i drugu stranu do sredine i tako dobijamo 2 štrudle. Prebacimo u podmazan pleh i premažemo ostatkom umućenih jaja. Pečemo na 200 stepeni C oko sat vremena. Na sredini pokriti folijom.Seći kad se ohladi. Uživajte…

Danas objavljeno

Ove namirnice nemaju rok trajanja

Vanja A

Šta je bolest poljupca i kako se liječi?

Vanja A

Dermatolog otkriva idealnu temperaturu vode za tuširanje u toku zime

Vanja A

Ostavite komentar