11. Januara 2021.

Pit bul spasio život povređenoj komšinici iako ga komšiluk ne voli

Big Portal

Mnogi su mu govorili da je ta pasmina opasna i da im nije ugodno sresti ga na hodniku.

Vlasnik je na razne načine pokušavao uvjeriti svoje komšije da je Simba dobar i nježan pas, no ljudi su ga jednostavno izbjegavali, prenosi The Dodo.

Kad se jednom prilikom vraćao iz šetnje, vlasnik je primijetio da se Simba čudno ponaša kada je došao do stana u kojem živi starija komšinica.

“Jednostavno je tu stao i nije se htio pomaknuti. Pokušavao sam ga i povući, ali on nije reagovao. Onda je počeo lajati prema vratima i shvatio sam da nešto nije u redu”, ispričao je vlasnik.

“Osluškivao sam na vratima nekoliko trenutaka i onda sam čuo tih glas koji zove u pomoć. Otvorio sam vrata i vidio sam komšinicu kako leži ozlijeđena na podu”, rekao je Simbin vlasnik.

Pozvao je hitnu pomoć, a komšinica mu je rekla da je prije dva dana pala i slomila kuk te se nije mogla pomaknuti i sama pozvati pomoć.

“Kada je hitna pomoć došla po nju, tiho je kazala ‘hvala’. Mislio sam da govori meni, no ona je tada rekla da zahvaljuje Simbi jer ju je spasio”, kazao je vlasnik.

“Od tada, i druge komšije su se počeli ponašati ljubazno prema Simbi, a neki mu čak i kupuju igračke i slatkiše”, zaključio je svoju priču vlasnik prekrasnog pit bula Simbe.

https://www.instagram.com/p/CCWtueVpdwB/?utm_source=ig_embed

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare