Pismo Timu: Dragi Dominik, niko te ni za šta nije pitao - BIGportal.ba
Sport Tenis

Pismo Timu: Dragi Dominik, niko te ni za šta nije pitao

Alžirska teniserka Ines Ibu našla se u centru pažnje zbog poruke koju je poslala Dominiku Timu.

Dominik Tim odbio je da donira novac fondu za pomoć slabije rangiranim igračima i zbog toga se našao na udaru javnosti i kolega. Tim ne želi da donira novac jer smatra da se većina tenisera ponaša neprofesionalno i da im tenis nije na prvom mestu.

Ibu je snimila dirljiv video koji je obišao svet, u kojem navodi da ova neočekivana kriza pokazuje kakvi su ljudi ustvari.

Trenutno 604. teniserka sveta poslala je otvoreno pismo Dominiku Timu.

Video su na društvenim mrežama podelili Venus Vilijams i Nik Kirjos, a sve je to stiglo i do predsednika Alžira, koji je na tviteru napisao: “Ne možemo da izgubimo talentovane sportiste kao što je Ines Ibu. Ona je veoma mlada i uspešna je u sportu, u kojem teško uspete ako ste rođeni u Alžiru. Ima moju podršku i želim joj sve najbolje“.

Dragi Dominik“, započela je Ibu svoju poruku i nastavila:

Zapitala sam se nakon tvoje izjave kakav bi mi život bio i karijera, da sam na tvom mestu. Zamišljala sam kako bi bilo da su mi teniski treneri roditelji, dok sam ja odrastala u predgrađu Alžira sa roditeljima koji nemaju veze sa tenisom. Ipak, ne biramo gde smo rođeni, pa ne krivim tebe za to. Blagoslovena sam što sam imala takve roditelje i ne bi ih menjala ni za šta na svetu.

Da li si znao da u Alžiru ne postoje turniri za juniore i nijedan profesionalni turnir, kao i nijedan profesionalni trener?

U mojoj državi nije lako biti sportista kao što sam ja. Ne postoji nijedna dvorana u čitavoj državi, u kojoj može da se igra tenis. Ako nedelju dana pada kiše, bekhend vežbam u teretani. Pričaš o sponzorima? Oni ne postoje u Alžiru. Da sam ja bila deo tvog magičnog sveta, privukla bih veliki broj sponzora“, rekla je 21-godišnja Ibu, koja ima nadimak “Čudo Alžira”.

Kako je to kada imaš trenera koji ti pomaže? Ličnog trenera? Fizioterapeuta? Psihologa? Posvećen stručni štab? Teren bi trebalo da odluči o mojoj karijeri, a ne finansije. To nije fer. Uspeli smo da preživimo bez tvog novca do sada, pa ćemo uspeti i bez njega – niko te ni za šta nije pitao“, zaključila je Ibu.

https://www.instagram.com/p/B_-0C0rIrfY/

Danas objavljeno

Englezi javljaju: Đoković tuži Vladu Australije za 3,8 miliona evra

Zeljka

Australijski sud objasnio zašto je Đoković odbijen

M.

Objavljen novi termin zaostalog meča Zvezde i Fenerbahčea

Vanja A

Ostavite komentar