Pismo podiglo prašinu: Kakve mjere NATO sprema BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Pismo podiglo prašinu: Kakve mjere NATO sprema BiH

Izjava generalnog sekretara NATO, Jensa Stoltenberga, kako taj Sjevernoatlanski savez razvija set mjera posebno skrojenih za BiH, izazvalo je raspravu u javnosti o tome šta taj set mjera uopšte podrazumijeva.

Stoltenberg je, naime, set mjera pomenuo u pismu upućenom ministarki spoljnih poslova BiH, Biseri Turković, ali nije precizirao o kakvom setu mjera se radi niti je otkivao ikakve detalje oko toga.

On je napisao odgovor Turkovićevoj na pismo koje je ona ranije poslala u NATO, a u kojem je navela da se “BiH suočava sa brojnim izazovima, a u svjetlu aktuelnih dešavanja u Evropi i regionu”.

– Ruska agresija na Ukrajinu je fundamentalno potkopala evropsku bezbjednost. Zato je NATO spreman nastaviti podržavati partnere koji mogu biti izloženi malignom uticaju i pritisku, kako bi ojačao njihovu otpornost. Kao što znate, NATO razvija set mjera, posebno skrojenih za BiH, u skladu sa vašim potrebama – naveo je Stoltenberg, piše Srpska info.

Njegovo pismo izazvalo je oprečne reakcije političara i javnosti oko toga da li je Stoltenberg pisao na pravu adresu, ali i o tome da li NATO uopšte ima pravo da pravi bilo kakve mjere za BiH.

(BN/Srpskainfo)

Danas objavljeno

Vučić: Hrvatska samo nastavila posao započet 1941. godine

M.

Nobelova nagrada za književnost Ani Erno

M.

Brisel o uvozu ruske nafte na Zapadni Balkan u decembru; Usvojen novi paket sankcija Rusiji

M.

Ostavite komentar