Pirati kidnapovali sedam osoba, među članovima posade i državljani Srbije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Pirati kidnapovali sedam osoba, među članovima posade i državljani Srbije

Vlasti Ekvatorijalne Gvineje saopštile su da su pirati oteli sedam od ukupno 15 članova posade broda u Gvinejskom zalivu. Među članovima posade na brodu bili su i državljani Srbije. Vlasnik broda, američka kompanija “Eksonmobil” potvrdila je otmicu. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije proverava detalje ovog događaja.

Pirati, koji godinama ometaju pomorski saobraćaj u Gvinejskom zalivu oteli su sedam od ukupno 15 članova posade broda “Vorden”, saopštila je naftna kompanija “Eksonmobil”.

Među članovima posade ovog broda ima i srpskih državljana, navodi “Eksonmobil”.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije proverava detalje u vezi sa ovim događajem, rečeno je RTS-u u tom ministarstvu.

“Osam osoba se sakrilo, a sedam je oteto”, saopštilo je Ministarstvo za rudarstvo Ekvatorijalne Gvineje, ali za sada nisu poznati nikakvi dodatni detalji o otmičarili i njihovim motivima.

Članovi posade broda koji je “Eksonmobil” iznajmio za logističke zadatke su još i državljani Južne Afrike, Filipina i Kameruna.

Otmica se dogodila u sredu, pošto je brod “Voren” napustio naftno nalazište Zafiro udaljeno 12 nautičkih milja od obale i zaputio se ka Lubi, luci na ostrvu Bioko.

“Eksonmobil” je jedna od najvećih multinacionalnih kompanija koje se bave naftom i gasom. Prošle godine su imali prihod od 279 milijardi dolara.

Osamdeset dva odsto otmica koje pirati izvedu dogode se u Gvinejskom zalivu.

RTS

Danas objavljeno

Jak zemljotres pogodio Hrvatsku

M.

Derek Šovin osuđen zbog ubistva Džordža Flojda

M.

Njemačka donijela odluku i podržala “Sjeverni tok dva”

M.

Ostavite komentar