Pinterest je implementirao mogućnost da korisnici zarađuju na ovoj platformi - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Pinterest je implementirao mogućnost da korisnici zarađuju na ovoj platformi

Pinterest je veoma dobro mesto za one koji su u potrazi za inspiracijom i idejama, ali zarada od kreiranja sadžaja na Pinterestu nije u potpunosti neposredna. Odnosno, tako je bilo do sada jer je kompanija objavila opcije monetizovanja sadržaja, odnosno ostvarivanja zarade na mreži.

Prema navodima iz Pinteresta, opcija stiže u vidu omogućavanja korisnicima da taguju Idea Pins uz Product Pins. Kompanija tvrdi da je otkriveno da je za Pinnere 89% veća verovatnoća da će pokazati nameru za kupovinu proizvoda tagovanih na Idea Pins nego na samostalnim Product Pins. Pinterest će takođe predstaviti plaćene partnerske oznake za Idea Pins, što će omogućiti autorima da označe svoja plaćena partnerstva, a brendovima će pružiti veću vidljivost.

Pre ovoga, kreatori na Pinterestu mogli su da zarađuju, ali to je bio ručni proces. Kreatori bi morali ili da povežu svoj sadržaj sa svojim blogovima u nadi da će preko poseta ostvariti prihod od Adsense-a, ili bi morali da se obrate brendovima i kompanijama za sponzorstva.

Ovo je u poređenju sa drugim platformama, poput YouTube-a, gde već postoje ugrađene funkcije monetizacije i sve što je korisnicima potrebno da učine jste da objave video sadržaj.

Izvor: Ubergizmo

Danas objavljeno

Robot Sophia, prva Android građanka na svijetu, kaže da želi da ima bebu

Zeljka

HP je predstavio najnovije Spectre x360 2-in-1 laptopove

Vanja A

Apple je objavio iOS 15 i iPadOS 15

Vanja A

Ostavite komentar