Pilić: Fudbaler i Japanac uništili 100 godina tradicije - BIGportal.ba
Sport Tenis

Pilić: Fudbaler i Japanac uništili 100 godina tradicije

Nikola Pilić, nekadašnji savetnik u Dejvis kup timu Srbije, koji je osvojio takmičenje 2010. godine, žestok je kritičar novog sistema takmičenja u Dejvis kupu.

Pilić je još od prvih dana pošto je objavljeno da će “Kosmos” biti sponzor i da se se posle 109 godina menjati format takmičenja rekao da to neće biti dobro.

Posle nekoliko dana takmičenja u Madridu čini se da je čak i oštriji nego što je bio kada je u početku pričao o promenama u Dejvis kupu.

Skandalozno je da neki fudbaler (Đerar Pike) i Japanac (Hiroši Mikitano) mogu da unište preko 100 godina teniske tradicije. Vidim da su brojni teniseri iz vrha odlučili da igraju, a što se tiče posete, kad igra Nadal ima gledalaca“.

Gledao sam i Rusiju protiv Hrvatske, tada je bilo 20 Rusa i 50 Hrvata na tribinama. Poluprazna dvorana. Na mečevima Kolumbije i Belgije skoro da nije bilo nikoga. Sve to izgleda dosta luksuzno, a na kraju publike nema ako Španija ne igra“,rekao je Pilić za portal “Indeks”.

Kaže da ni mnogi igrači nisu iskreni.

Što se tiče igrača oni koji kažu da im se format sviđa zbog više odmora – pričaju gluposti. Većina njih igra oko 20 turnira godišnje, pogledajte Federera, Nadala i Đokovića”.

Mogli su da se dogovore da se igra na dva dobivena seta, reprezentacije da se podele u dve grupe i umesto četiri nedelje da se igra dve nedelje. Novac je odigrao veliku ulogu, to je pogrešan sistem, ali eto. Igraju Nadal i Đoković, ali ja nisam zadovoljan. Moglo je da se napravi mnogo bolje od ovoga“, zaključio je Pilić.

Danas objavljeno

47 poena Nikole Jokića!

Zeljka

Jokić: MVP? Ne mislim uopšte o tome, Meloun: Pobjeda Jokićevog karaktera

Zeljka

“Fudbal umire, a Superliga ga spašava, nismo ni zvali PSŽ i Bajern”

Zeljka

Ostavite komentar