Piletinu jedemo svi, a ne znamo - ovi dijelovi sadrže najviše bakterija i parazita loših za organizam - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Piletinu jedemo svi, a ne znamo – ovi dijelovi sadrže najviše bakterija i parazita loših za organizam

Piletina je jedna od najčešće korišćenih vrsta mesa. Jedan od razloga je dostupnost, blag ukus bez jakog mirisa, ali i cena koja je pristupačnija od, na primer, junetine ili teletine.

Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zdravlje organizma.

Međutim, ne smatraju se svi delovi pileta dobrim za ljudsko telo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji. Zahvaljujući iskustvu brojnih kuvara koji su svoja iskustva u kuvanju preneli stručnjacima, kao i saznanja tehnologa, otkriveno je koje delove pileta ne treba konzumirati jer su štetni po zdravlje.

Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.

Takođe, preporuka je i da se ne jedu pluća, jer čak ni termička obrada visokom temperaturom nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite iz njih.

Kineski stručnjaci su savetovali i da ne koristite glavu, jer upravo ovaj deo pileta akumulira sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života.

Izvor: B92

Danas objavljeno

10 namirnica koje prijaju u borbi protiv bolnih zglobova

Vanja A

Smanjite holesterol na prirodan način

Vanja A

Tjestenina sa brokulom u bijelom sosu

Vanja A

Ostavite komentar