Piletina u umaku od meda i senfa - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Piletina u umaku od meda i senfa

Tražiš brzo, slasno i zdravo jelo koje će biti gotovo za pola sata? Ovo je ukusan prijedlog za ručak u kojem će uživati cijela porodica.

Foto: delicious magazine

Sastojci

  • 1 kašika meda
  • 1 kašika senfa
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 limun
  • 4 pileća bedra
  • 300g mladog krompira, prepolovljenog
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 100g špinata
  • 100g smrznutog graška

Priprema

Zagrijati rernu na 180C. U maloj posudi pomiješati med, senf, bijeli luk, koru limuna i limunov sok. Dobijenom marinadom preliti piletinu i dodatno začiniti po volji.

Staviti piletinu u veliku tepsiju, a između poredati krompir. Maslinovo ulje i so posuti po krompiru. Peći u rerni 30-ak minuta, dok se koža na piletini ne karamelizuje i porumeni.

Dodati špinat i grašak u tepsiju sa krompirom i piletinom. Vratiti sve u rernu pet minuta, dok špinat i grašak ne budu gotovi.

Izvor: bbcgoodfood.com

Danas objavljeno

Nezaobilazna namirnica srpske kuhinje može da snizi nivo holesterola i šećera u krvi

Zeljka

Starinski rolat sa džemom bolji od štrudle

Zeljka

Probajte svako jutro različit obrok sa 9 namirnica i riješite problem sa odlaskom u toalet

Zeljka

Ostavite komentar