Sastojci
- 1 kašika meda
- 1 kašika senfa
- 2 češnja bijelog luka
- 1 limun
- 4 pileća bedra
- 300g mladog krompira, prepolovljenog
- 1 kašika maslinovog ulja
- 100g špinata
- 100g smrznutog graška
Priprema
Zagrijati rernu na 180C. U maloj posudi pomiješati med, senf, bijeli luk, koru limuna i limunov sok. Dobijenom marinadom preliti piletinu i dodatno začiniti po volji.
Staviti piletinu u veliku tepsiju, a između poredati krompir. Maslinovo ulje i so posuti po krompiru. Peći u rerni 30-ak minuta, dok se koža na piletini ne karamelizuje i porumeni.
Dodati špinat i grašak u tepsiju sa krompirom i piletinom. Vratiti sve u rernu pet minuta, dok špinat i grašak ne budu gotovi.
Izvor: bbcgoodfood.com