Piletina sa povrćem - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Piletina sa povrćem

Lagani obroci su najbolja varijanta za tople dane, ovo je naš prijedlog.

Sastojci:

1 kg pilećih bataka

2 glavice crnog luka

2 čena bijelog luka

nekoliko glavica mladog luka

2 mrkve

1 veći krompir

manji cvijet karfiola

4 svježe paprike

1 veći paradajz

so, biber, ulje

Priprema:

Luk isjeći na rebra i propržiti na ulju. Dodati mrkvu isječenu na krugove i papriku isječenu. Izdinstati pa dodati krompir na kocke. Ubaciti karfiol i paradajz isječen na kocke. Možete dodati i glavice mladog luka, te bijeli luk. Posoliti i pobiberiti. Meso posoliti pa utrljati u začine. Premazati uljem i ušuškati ga u povrće. Peći na 220 stepeni C oko sat vremena. Može se pokriti folijom prvih 20 minuta pa otkriti i peći da porumeni.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Ovaj kolač od limuna će dati svježinu tvom ljetu

Vanja A

Okusi ljeta na vašem tanjiru

Vanja A

Skandinavski metod spavanja može da utiče na bolji san

Vanja A

Ostavite komentar