3. Februara 2022.

Piletina s karfiolom i paprikom

Big Portal

Sastojci:

500 g pilećeg filea

1 glavica crnog luka

1 crvena paprika roga

1 veći krompir

300 g karfiola

so, biber, aleva paprika, mast

Za preliv:

3 jajeta

400 ml jogurta

2 kašike kukuruznog brašna

Priprema:

Na masti propržite prethodno začinjenu piletinu, a zatim je izvadite na ubrus pa na istoj masnoći propržite sitno isjeckan luk. Kada luk požuti, u tiganj dodajte papriku i krompir koje ste prethodno isjeckali na kockice. Pržite dva do tri minuta uz miješanje pa ubacite karfiol i posolite. Os-tavite na vatri nekoliko minuta, a onda sklonite sa vatre i preko povrća rasporedite piletinu. Ukoliko tiganj nije po-godan za pečenje u rerni, sve prebacite u podmazanu va-trostalnu posudu. Jaja umutite sa jogurtom i kukuruznim brašnom pa smjesu prelijte preko mesa i povrća. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni 30 minuta na 200 stepeni.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare