Sastojci:
500 g pilećeg filea
1 glavica crnog luka
1 crvena paprika roga
1 veći krompir
300 g karfiola
so, biber, aleva paprika, mast
Za preliv:
3 jajeta
400 ml jogurta
2 kašike kukuruznog brašna
Priprema:
Na masti propržite prethodno začinjenu piletinu, a zatim je izvadite na ubrus pa na istoj masnoći propržite sitno isjeckan luk. Kada luk požuti, u tiganj dodajte papriku i krompir koje ste prethodno isjeckali na kockice. Pržite dva do tri minuta uz miješanje pa ubacite karfiol i posolite. Os-tavite na vatri nekoliko minuta, a onda sklonite sa vatre i preko povrća rasporedite piletinu. Ukoliko tiganj nije po-godan za pečenje u rerni, sve prebacite u podmazanu va-trostalnu posudu. Jaja umutite sa jogurtom i kukuruznim brašnom pa smjesu prelijte preko mesa i povrća. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni 30 minuta na 200 stepeni.
Nezavisne.