Uz njih možete napraviti apsolutno koji god želite prilog, bilo da se radi o špinatu, gustom grašku, pečenom, prženom ili pire krompiru. Uz sve se slaže.
Sastojci:
– pileće bijelo meso srednje veličine
– cijela jaja
– kašika ulja
– kašičica senfa
– kašičica soli
– pola kašičice bibera
– začini (pola kašičice bijelog luka u granulama, pola kašičice crvene paprike, pola kašičice kurkume, malo djumbira u prahu, puna kašika peršunovog lista, ovi začini mogu biti po vašoj želji, sem osnovnih)
– 3 pune kašike brašna (može se kombinovati kukuruzno i bijelo)
Priprema:
Odkoštiti bijelo meso ukoliko niste uzeli filete i isjeckati na sitne kockice. Umutiti jaja sa senfom, soli biberom i uljem. Dodati ostale začine i brašno i sve žicom ujednačiti, da nema grudvica.
U ovu smjesu spustiti bijelo meso i promiješati. Ostaviti da odstoji sat vremena u frižideru. Zagrijati ulje u tiganju, ne na najjače pa kašikom spuštati pileće uštipke i peći ravnomjerno dok ne porumene sa obe strane.
Pečene spuštati na ubrus i poslužiti tople.
Prijatno.