Pileća kožica ipak korisna za zdravlje, ali šta ako preteramo? - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Pileća kožica ipak korisna za zdravlje, ali šta ako preteramo?

Vjerovatno ste više puta čuli kako s piletine treba skidati kožicu prije pečenja ili kuvanja mesa, jer sastojci koje sadrži mogu doprinijeti razvoju holesterola, te podstaći bolesti srca.

Ipak, nedavne studije pokazale su da je ova preporuka pogrešna, odnosno da nema potrebe za uklanjanjem kožice s mesa pre nego što ćete ga pojesti. Štaviše, stručnjaci sa Univerziteta Harvard utvrdili su da ta kožica može biti čak i korisna za zdravlje.

Ipak, treba imati na umu da ne bismo smeli da preterujemo, a pogotovo ne da jedemo piletinu s kožom svaki dan i ne u velikim količinama. Naime, pileća kožica sadrži više omega-6 kiselina u odnosu na omega-3 kiseline, pa tako može pogodovati razvoju upala u organizmu. Zato je dobro biti umeren.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Tijelo šalje signal gdje ga ne očekujete: Simptom koji mnogi ne povezuju sa povišenim holesterolom

V.R.

Zašto nikada ne bi trebalo da skidate koru sa sira

Vanja A

Nemojte da se šokirate; Pet namirnica razara bubrege, a većina ljudi ih jede svaki dan

Vanja A

Ostavite komentar